Πιεζει και το ΔΠΘ το ΙNΕΔΙΒΙΜ για να λυθουν τα προβληματα στις εστιες

Δεν έχει την αρμοδιότητα να παρέμβει, αλλά ελπίζουν σε επίλυση των προβλημάτων «σε δεύτερο χρόνο» με την ανακατασκευή των εστιών από το ίδρυμα

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ενημερώνει πάντα το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στις εστίες του, δήλωσε μιλώντας στον «ΠτΘ» η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Ζωή Γαβριηλίδου, μετά το θέμα που δημιουργήθηκε, και έχει γίνει γνωστό πανελλαδικά, με την κατάσταση στις εστίες Κομοτηνής
 
Μάλιστα φοιτητές από διάφορους συλλόγους του ΔΠΘ πραγματοποίησαν για το θέμα, παράσταση διαμαρτυρίας στην Σύγκλητο του ΔΠΘ την Πέμπτη, ζητώντας την παρέμβαση του Πανεπιστημίου.
 
Η κ. Γαβριηλίδου ξεκαθάρισε πως το ΔΠΘ δεν έχει την αρμοδιότητα να παρέμβει στις εστίες του καθότι αυτές ανήκουν στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως κάθε φορά που υπάρχει όχληση προς αυτούς, είτε από τους φοιτητές είτε από υπάλληλο του πανεπιστημίου, ενημερώνουν κατευθείαν το ίδρυμα, ώστε να αναλάβει την αντιμετώπιση των βλαβών και των προβλημάτων.
 
Με δεδομένο ότι ο ΙΝΕΔΙΒΙΜ έχει δική του εργολαβία για να επιδιορθώνει τις βλάβες, το πανεπιστήμιο δεν μπορεί επ’ ουδενί να παρέμβει αυτό, και το ίδιο ισχύει για τους χώρους σίτισης.
 
Παρόλα αυτά συνεχίζουν να πιέζουν το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ενώ ελπίζουν πως θα μπορέσει να υπάρξει λύση, αλλά σε δεύτερο χρόνο, με την επισκευή και ανακατασκευή των εστιών από το ίδρυμα.
 
Όπως είναι γνωστό, τον Ιανουάριο το πανεπιστήμιο είχε υπογράψει προγραμματική συμφωνία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, για να κάνει τις μελέτες για την ανακατασκευή και παρέμβαση στις εστίες Ξάνθης και Κομοτηνής, που αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθούν για να σταλούν στο ίδρυμα, ώστε τα προβλήματα να λυθούν συνολικά.

Στην έλλειψη χώρου οφείλεται η «έξωση» των φοιτητών από τις εστίες Ξάνθης

Ερωτηθείσα σχετικά με το θέμα της έξωσης φοιτητών που βρίσκονται για πολλά χρόνια στις εστίες, ένα ζήτημα που ανέκυψε στην Ξάνθη, η κ. Γαβριηλίδου τόνισε πως έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με τους πρωτοετείς φοιτητές, που ουσιαστικά δεν χωρούν.
 
Πολιτική του πανεπιστημίου, είναι να αφήνει τους φοιτητές να μένουν αν δεν υπάρχει ζήτημα να μπουν καινούριοι δικαιούχοι στις εστίες, κάτι που γίνεται για παράδειγμα στην Κομοτηνή, μιας και κατανοούν πως κάποιοι φοιτητές πρέπει να εργάζονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
 
Όμως προέκυψε το ζήτημα με το χώρο στις εστίες, για αυτό και ξεκίνησαν από τους, ουσιαστικά πολύ «μεγάλους» μιας και υπάρχουν φοιτητές που βρίσκονται στις εστίες για πάνω από δεκαετία.
 
Η ίδια κλείνοντας ξεκαθάρισε πως εκ του νόμου, δεν έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν δωμάτια, όπως κάνουν για παράδειγμα στην Αλεξανδρούπολη, γιατί απαγορεύεται όταν υπάρχουν εστίες στην πόλη (στην Αλεξανδρούπολη δεν έχουν χτιστεί ακόμα εστίες).
 
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.