Παντα παρων το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης στην αιμοδοσια

Για 24η χρονιά η εθελοντική δράση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία

24 χρόνια κλείνει φέτος η δράση Αιμοδοσίας στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, που ξεκίνησε το 1999 και συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα, αγνοώντας τόσο την οικονομική κρίση, αλλά και την υγειονομική, μιας και έλαβε χώρα ακόμα και μέσα στην καραντίνα, έστω και υπό διαφορετικές συνθήκες.

Έτσι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου δεκάδες φοιτητές βρέθηκαν στο κεντρικό κτίριο του ΤΕΦΑΑ, που μετατράπηκε σε ένα μεγάλο κέντρο αιμοδοσίας, με την αρωγή του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, με πολλές παράλληλες δράσεις που ανέλαβαν οι φοιτητές του 4ου έτους της Ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής του Τμήματος.

Αποδέκτης όλων των φιαλών που συγκεντρώθηκαν είναι η τράπεζα αίματος του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, ενώ το παρών έδωσε ξανά και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης, «Δύναμη Ψυχής», ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας όσους επιθυμούν να γίνουν δότες μυελού των οστών.

Αποκτούν γνώση για τις διοργανώσεις οι φοιτητές

Στη συνεχή παρουσία του Τμήματος στην αιμοδοσία για 24 χρόνια στάθηκε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Αθλητικό Μάρκετινγκ του ΤΕΦΑΑ κ. Έφη Τσίτσκαρη, που επισήμανε πως έβαλαν φέτος τον στόχο των 200 φιαλών.

Όπως σημείωσε, η διοργάνωση γίνεται κάθε χρόνο με μεγάλο ενθουσιασμό από όλους τους συμμετέχοντες, από τους φοιτητές που την διοργανώνουν, τις νοσηλεύτριες της αιμοδοσίας αλλά και το Σύλλογο Καρκινοπαθών και φίλων που φροντίζει να δίνει το παρών κάθε χρόνο για να ενισχύσει τον αριθμό των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Ειδικά για τους φοιτητές της ειδικότητας Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής, η κ. Τσίσκαρη σημείωσε πως χωρίστηκαν σε τμήματα μοιράζοντας τις διάφορες αρμοδιότητές, και τα πήγαν για ακόμα μια χρονιά καταπληκτικά, διαμορφώνοντας τον χώρο, στήνοντας ό,τι χρειαζόταν, ακόμα και βρίσκοντας χορηγούς για την εκδήλωση.

Έτσι αποκτούν εμπειρία για ό,τι χρειάζεται για να στήσουν μια επιτυχημένη εκδήλωση στο μέλλον, ιδιαίτερα μια διοργάνωση με κοινωνικό όφελος γιατί μέσα στο πλαίσιο του μαθήματος προσπαθούν να τους μάθουν τι περιλαμβάνει μια διοργάνωση αθλητικού περιεχομένου.

Σημαντική εμπειρία για το μέλλον

Αυτό που θα τους βοηθήσει να κάνουν τη διαφορά, τόνισε, είναι να παρέχουν την λεγόμενη κοινωνική ευθύνη, και αυτό υποστηρίζουν πλήρως, μιας και ενώ οι φοιτητές τους αντιλαμβάνονται το σημαντικό της δωρεάς, δεν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι να διοργανώσουν μια τέτοια δράση μέχρι την ημέρα που θα γίνει τελικά.

Αυτή την ημέρα λοιπόν αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικό είναι αυτό που κάνουν για τους ίδιους, τους συμφοιτητές τους, την κοινωνία και όσους το χρειάζονται. Μάλιστα αυτό μένει μαζί τους, μιας και πρόσφατα ένας απόφοιτος τους επικοινώνησε μαζί τους με ανάγκη για δύο φιάλες αίμα, και αυτές βρέθηκαν άμεσα, κάτι το οποίο δεν είναι αυτονόητο στη χώρα μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.