Πανω απο 200 γυναικες απο ΣΔΕ Ροδοπης και Ξανθης στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης

Συμμετείχαν στη δράση «Παιχνίδια με άρωμα… γυναίκας», που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός

Πάνω από 200 γυναίκες από Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας από Ροδόπη και Ξάνθη συμμετείχαν στα «Παιχνίδια με άρωμα… γυναίκας» στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, που φιλοδοξούν να δώσουν μια διαφορετική εμπειρία στην εκπαιδευτική τους διαδικασία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 40 χρόνια του ΤΕΦΑΑ, και σε αυτή συμμετείχαν εκπαιδευόμενες από τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής, Σαπών, Ξάνθης, Μύκης και Κενταύρου, που γνώρισαν θέματα που τις αφορούν και διασκέδασαν σε ένα ασφαλές αθλητικό περιβάλλον, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς λόγω ικανοτήτων ή άλλων χαρακτηριστικών.

Βάζοντας τη Φυσική Αγωγή μέσα στα ΣΔΕ

Υπεύθυνες για την εκδήλωση ήταν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΤΕΦΑΑ κ. Όλγα Κούλη και η κ. Ελευθερία Μορέλα, διδάσκουσα στο Τμήμα, που ασχολούνται και με την διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Οι δύο τους είχαν την ιδέα για τη δράση, σημείωσε η κ. Κούλη, γιατί τα ΣΔΕ δεν έχουν μάθημα Φυσικής Αγωγής στο πρόγραμμά τους, και έτσι θέλησαν να φέρουν τα άτομα αυτά σε μια επαφή με την κίνηση.

Όμως οι γυναίκες αυτές έχουν μια δύσκολη καθημερινότητά, προσπαθώντας παράλληλα να ολοκληρώσουν το σχολείο, για αυτό και θέλησαν να τους δείξουν πως δεν είναι μόνες τους, πως πολλές άλλες γυναίκες αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις με αυτές, αλλά και να τους δείξουν πως μέσα από την άσκηση μπορούν να περάσουν καλά.

Για αυτό και χωρίστηκαν σε μεικτές ομάδες, «ανακατεύοντας» τα σχολεία, πραγματοποιώντας μια σειρά από δράσεις, που περιλάμβαναν ομαδικό χορό, Μπάντμιντον, ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια και παιχνίδια ενσυναίσθησης, καθώς και άσκηση για γυναίκες.

Επιθυμία να γίνει θεσμός

Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 230 γυναίκες, αν και δεν κατάφεραν όλες να έρθουν, δείχνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για αυτή τη δράση, με την κ Κούλη να εκφράζει την πρόθεση να γίνει θεσμός, ώστε κάθε χρόνο να οργανώνεται καλύτερα.

Σημείωσε δε πως ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση απευθυνόταν αποκλειστικά σε γυναίκες, ενδιαφέρον για να κάνουν κάτι ανάλογο έχει εκφραστεί και από τους άντρες των ΣΔΕ, και ελπίζουν πως θα μπορέσουν να τους καλύψουν και αυτούς.

Να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έλαβε χώρα με την υποστήριξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, του Παραρτήματος Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής, ενώ χορηγοί ήταν τα Αστικά Κομοτηνής – Blue Travel, το τσάι Tuvunu, το καφέ, ζαχαροπλαστείο-catering Fresco Station και το καφέ «Σοκολάτα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.