Ορκωμοσια στο Τμημα Οικονομικων Επιστημων Κομοτηνης

92 απόφοιτοι του Τμήματος παρέλαβαν τα πτυχία τους την Τετάρτη

Το επόμενο βήμα στην ζωή τους είναι έτοιμοι να κάνουν 92 απόφοιτοι του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, μετά την τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στην Κομοτηνή.

Τον όρκο ανέγνωσε η πρωτεύσασα Ελένη Καλυδιανού, με πολλούς συγγενείς και φίλους των απόφοιτων να βρίσκονται εκεί για να δημιουργήσουν μια εορταστική ατμόσφαιρα στο χώρο.

Τους νέους πτυχιούχους συνεχάρη ο Αντιπρύτανης του ΔΠΘ και καθηγητής του Τμήματος κ. Ευάγγελος Δρυμπέτας, ο οποίος τόνισε πως έχουν ένα άρτιο γνωστικό πακέτο, και βγαίνουν στον στίβο της επαγγελματικής απασχόλησης με το σπαθί στο χέρι, και έχουν όλα τα εφόδια για να διαπρέψουν.

Το μόνο που τους λείπει είναι η εμπειρία, που αποκτάται αλλά δεν μεταφέρεται, και αυτό θα κάνουν τα επόμενα χρόνια. Εξέφρασε δε αισιοδοξία για το μέλλον τους, κρίνοντας την εξαιρετική πορεία που ακολουθούν οι πτυχιούχοι του τμήματος.

Τους τόνισε δε πως το Τμήμα θα είναι πάντα εδώ για αυτούς, είτε για τις μεταπτυχιακές σπουδές, ή για συμβουλές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Δημήτριος Δημητρίου, τόνισε πως το σημαντικότερο εφόδιο που τους προσέφεραν είναι πως αντιλαμβάνονται την οικονομική επιστήμη ως εργαλείο βελτίωσης της ζωής των ανθρώπων, και σίγουρα όχι ως εργαλείο περιορισμού των ελευθεριών, διεύρυνσης των ανισοτήτων και, ακόμη χειρότερα, εγκλωβισμού του ανθρώπινου πνεύματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.