Ορκωμοσια στο Τμημα Κοινωνικης Πολιτικης Κομοτηνης

10 απόφοιτοι παρέλαβαν τα πτυχία τους στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής

Το πτυχίο τους παρέλαβαν 10 απόφοιτοι του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής την Τετάρτη 5 Απριλίου στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, παρουσία συγγενών και φίλων των νέων πτυχιούχων.

Τον όρκο ανέγνωσε η πρωτεύσασα κ. Ντενίσα Σάχο, παρουσία της Προέδρου κ. Μαρίας Πεμπετζόγλου και καθηγητών του Τμήματος.

Απευθυνόμενη στους νέους συναδέρφους της η Πρόεδρος του Τμήματος κ. Μαρία Πεμπετζόγλου τόνισε πως οι απόφοιτοί τους κατέκτησαν επάξια το πτυχίο τους, και τους παραδίδουν στην κοινωνία για να την υπηρετήσουν, να την βελτιώσουν και να την εξελίξουν.

Από την πλευρά τους, σημείωσε η κ. Πεμπετζόγλου επιχείρησαν να τους δώσουν όλα εκείνα τα θεωρητικά και εμπειρικά εργαλεία που είναι απαραίτητα για την επιστημονική ανάλυση των σχέσεων των συλλογικών και ατομικών υποκείμενων στο πλαίσιο της οργανωμένης κοινωνίας, διαμορφώνοντας επιστήμονες ικανούς να περιγράφουν και να ερμηνεύουν ταυτότητες, σχέσεις, ιδεολογίες και πολιτικές και να υποστηρίζουν διαδικασίες λήψης αποφάσεων στη δημόσια σφαίρα.

Ελπίζει δε πως κατάφεραν να τους εμφυσήσουν αρχές και αξίες , ώστε ως πολίτες να σέβονται και να προάγουν την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική συνοχή.

Κλείνοντας ευχήθηκε καλή επαγγελματική αποκατάσταση σε όσους βγουν στο στίβο της εργασίας, και καλή πρόοδο σε όσους επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, τονίζοντας πως οι καθηγητές τους θα είναι πάντα εδώ για να τους συμβουλεύουν και να τους στηρίζουν όποτε το χρειαστούν.

Ανάγκη η Κοινωνική Πολιτική

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Τμήματος κ. Αλέξης Ιωαννίδης, αφού συνεχάρη τους απόφοιτους, τόνισε πως το Τμήμα κάνει μια προσπάθεια για να εξασφαλίσει επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους του, μιας και είναι οι πιο κατάλληλοι για να στελεχώσουν θέσεις διοίκησης και ευθύνης στους Δημόσιους Οργανισμούς που ασχολούνται με την κοινωνική πολιτική.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια παίζει και ο σύλλογος αποφοίτων του Τμήματος, στον οποίο τους προέτρεψε να εγγραφούν σε αυτό, και να συνδράμουν στην προσπάθεια για να κατοχυρώσουν αυτά που πιστεύουν ότι δικαιούνται.

Παράλληλα τόνισε πως σε μια εποχή που οι κοινωνικές ανισότητες οξύνονται, και συρρικνώνεται η μεσαία τάξη, δημιουργούνται τεράστια κοινωνικά προβλήματα, για αυτό και η κοινωνική πολιτική θα χρειάζεται ακόμα περισσότερο, αλλά δεν είναι δεδομένη και εξασφαλισμένη.

Ο ρόλος των νέων επιστημόνων, είναι να ενισχύσουν στην κοινωνία την ανάγκη και το λόγο για να υπάρχει όλο και πιο δυνατή και αποτελεσματική κοινωνική πολιτική, γιατί θα αποτελεί μια από τις μεγάλες ανάγκες των επόμενων χρόνων και δεκαετιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.