Ορκωμοσια για 65 αποφοιτους του Τμηματος Πολιτικης Επιστημης στην Κομοτηνη

Γεμάτο το κεντρικό αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης από συγγενείς και φίλους για την ορκωμοσία των φοιτητών

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης στην Κομοτηνή.

Συνολικά 65 νέοι επιστήμονες ορκίστηκαν παρουσία συγγενών τους, που γέμισαν το αμφιθέατρο για να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία, ενώ τον όρκο ανέγνωσε η πρωτεύσασα Βασιλική Γιαννάτου.

Μιλώντας στους απόφοιτους η Αντιπρύτανης κ. Μαρία Μιχαλοπούλου τόνισε πως πρόκειται για μια μέρα χαράς, σημειώνοντας πως με την απόδοση του πτυχίου, του πανεπιστήμιο αναγνωρίζει πως ο κάθε φοιτητής κατάφερε να αναπτύξει τον εαυτό του, τις γνώσεις και τις δεξιότητές του με τον καλύτερο τρόπο, για να αξιοποιήσει τις ατομικές του ικανότητες, με στόχο την προσωπική και επαγγελματική του ανάπτυξη.

Απευθυνόμενος στους φοιτητές ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Ιωάννης Μπέκας, Καθηγητής Ποινικού Δικαίου Νομικής ΔΠΘ, τους συμβούλεψε να φροντίσουν να χαρούν αυτό που κάνουν, και τα μικρά και τα μεγάλα, ώστε να αποφύγουν, αυτό που έλεγε ο Δημόκριτος: «Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόχευτος».

Η ανάγκη της πολιτικής επιστήμης πάντα και παντού παρούσα

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Δικαίος, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης, απευθύνθηκε στους φοιτητές σε αισθήματα χαρμολύπης, χαράς για τη γιορτή ορκωμοσίας, λύπης για τον αποχωρισμό της αποφοίτησης.

Άλλωστε θεωρεί πως η σχέση καθηγητή-φοιτητή, ακαδημαϊκού δάσκαλου – νέου ανθρώπου πάντα υπάρχει και αποτελεί θεμέλιο λίθο της εκπαίδευσης.

«Πάντα θα χαιρόμαστε να ακούμε την πρόοδο σας και τις επιτυχίες σας. Είχα πει στην πρώτη μας συνάντηση στην υποδοχή πριν μερικά χρόνια, πως το Πανεπιστήμιο είναι ένας ταρσανάς, ένα ναυπηγείο. Τώρα κάνουμε την καθέλκυση των νέων πλοίων, για τα οποία νιώθουμε ευθύνη και συγκίνηση», σημείωσε, έχοντας φτιάξει επιστήμονες, συμβάλλοντας στην επιστημονική τους συγκρότηση, και ολοκληρώνοντας ένα καθήκον απέναντι σε αυτούς και στην ελληνική κοινωνία και πολιτεία.

Η σημερινή ημέρα όμως είναι το ξεκίνημα μίας εποχής, με απόφοιτους να είναι γεννημένοι σε διαφορετικό αιώνα από τους καθηγητές τους. Σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία και άρδην η πολιτική επιστήμη είναι ένα σημαντικό εφόδιο και εφαλτήριο, τόνισε, σημειώνοντας πως είτε σκεφθούμε την μετά κοβιντ εποχή, είτε σκεφθούμε τις εξελίξεις στο διεθνές στερέωμα (πόλεμος στην Ουκρανία, ενεργειακή κρίση, Μπρεξιτ και βρετανική πολιτική, νέα Ιταλική κυβέρνηση) η ανάγκη τής πολιτικής επιστήμης είναι πάντα και παντού παρούσα.

Αφού έκανε ειδική μνεία στην στήριξη, ηθική και πνευματική,  που παρείχαν οι οικογένειες στους σημερινούς αποφοίτους, αποδίδοντας την τιμή που τους πρέπει για όσα έκαναν, ολοκλήρωσε λέγοντας ότι το Πανεπιστήμιο είναι μια σχέση αγάπης στήριξης μετάδοσης και ό,τι άλλο που συνεχίζεται και μετά την αποφοίτηση.

«Είμαστε και θα είμαστε εδώ για εσάς. Προς το παρόν σάς συγχαίρω για την ολοκλήρωση σπουδών, εύχομαι καλή πορεία στην μετέπειτα ζωή και φυσικά στα όσα δύσκολα που ως ανθρωπότητα ζούμε ειρήνη και καλή υγεία σε όλες και όλους» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.