Ορκωμοσια για 59 αποφοιτους του Τμηματος Οικονομικων Επιστημων

Σε κλίμα συγκίνησης η αποφοίτηση των νέων Οικονομολόγων, παρουσία του Προέδρου του ΟΕΕ Κωνσταντίνου Κόλλια

Συνολικά 59 νέοι Οικονομολόγοι ορκίστηκαν την Τετάρτη 10 Μαΐου στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Κομοτηνής, δίνοντας τον νενομισμένο όρκο μπροστά σε συγγενείς και φίλους.

Η ορκωμοσία έλαβε χώρα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής που βρίσκεται εντός του κτηρίου του Τμήματος, και τον όρκο ανέγνωσε η πρωτεύσασα Δήμητρα Αρσενία Βαϊδούλη, ενώ τα πτυχία απένειμαν ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Δημήτριος Δημητρίου, καθηγητές αλλά και ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, ο οποίος παρέστη στην τελετή.

Τους νέους πτυχιούχους συνεχάρη το μέλος του Συμβουλίου διοίκησης του ΔΠΘ και καθηγητής του Τμήματος κ. Ευάγγελος Δρυμπέτας, ο οποίος τόνισε πως έχουν ένα άρτιο γνωστικό πακέτο, και βγαίνουν στον στίβο της επαγγελματικής απασχόλησης με όλα τα εφόδια για να διαπρέψουν. Τους τόνισε δε πως το Τμήμα θα είναι πάντα εδώ για αυτούς, είτε για τις μεταπτυχιακές σπουδές, ή για συμβουλές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Δημήτριος Δημητρίου, τόνισε πως το σημαντικότερο εφόδιο που τους προσέφεραν είναι πως αντιλαμβάνονται την οικονομική επιστήμη ως εργαλείο βελτίωσης της ζωής των ανθρώπων, και σίγουρα όχι ως εργαλείο περιορισμού των ελευθεριών, διεύρυνσης των ανισοτήτων και, ακόμη χειρότερα, εγκλωβισμού του ανθρώπινου πνεύματος.

Κοντά στους απόφοιτους το ΟΕΕ

Ο κ. Κόλλιας απευθυνόμενος προς τους φοιτητές συνεχάρη τους ορκιζόμενους που κατόρθωσαν να αποφοιτήσουν από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ, έχοντας καταφέρει να κερδίσει ακόμα ένα στόχο στη ζωή τους.

Το ΟΕΕ, τόνισε, είναι ο επιστημονικός φορέας που θα τους αγκαλιάσει στο επόμενο βήμα της καριέρας τους, και προσπαθεί ως σύμβουλος της πολιτείας για τα θέματα της οικονομίας να δίνει συμβουλές σε θέματα οικονομικής πολιτικής, αλλά και να είναι κοντά στα μέλη του, προσφέροντας μια σειρά από ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια.

Κλείνοντας τόνισε πως το ΟΕΕ τους περιμένει στην αγκαλιά του, για να τους βοηθήσει στην έναρξη της επαγγελματικής τους ζωής και να τους δείξουν το δρόμο, ανάλογα με τα δικά τους θέλω, για μια καλή επαγγελματική σταδιοδρομία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.