Ορκωμοσια για 51 αποφοιτους του Τμηματος Κοινωνικης Πολιτικης

Τα φτερά τους στο μέλλον ανοίγουν οι νέοι πτυχιούχοι

Το πτυχίο τους παρέλαβαν 51 απόφοιτοι του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, παρουσία συγγενών και φίλων των νέων πτυχιούχων. Τον όρκο ανέγνωσε η πρωτεύσασα κ. Ανδρομάχη Μανακούδα, παρουσία του Αντιπρύτανη κ. Ευάγγελου Δρυμπέτα, της Προέδρου κ. Μαρίας Πεμπετζόγλου και καθηγητών του Τμήματος.

Τους νέους πτυχιούχους συνεχάρη ο Αντιπρύτανης του ΔΠΘ κ. Δρυμπέτας, ο οποίος τόνισε πως ο ρόλος που θα κληθούν να παίξουν στο επόμενο διάστημα είναι κρίσιμος για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής που φαίνεται να έχει διαρραγεί μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, στο οποίο έρχεται να απαντήσει η κοινωνική πολιτική, και οι κοινωνοί τους, οι πτυχιούχοι του Τμήματος.

«Τελειώσατε ένα νέο, ακόμα μικρό αλλά πολύ δυναμικό Τμήμα», τόνισε, κάτι που ανταποκρίνεται στις γνώσεις και τις δεξιότητες που απέκτησαν.

Στοχεύοντας όσο πιο ψηλά μπορούν

Απευθυνόμενη στους νέους συναδέρφους της η Πρόεδρος του Τμήματος κ. Μαρία Πεμπετζόγλου τόνισε πως ανοίγεται ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή τους, έχοντας κατακτήσει επάξια το πτυχίο τους, και τα μέλη του Τμήματος τους δίνουν στην κοινωνία για να την υπηρετήσουν, την βελτιώσουν και την εξελίξουν.

Πέρα από τις επιστημονικές γνώσεις που τους έδωσαν όμως, η κ. Πεμπετζόγλου ευελπιστεί πως τους έδωσαν όλα τα θεωρητικά και εμπειρικά εργαλεία που είναι απαραίτητα για την επιστημονική ανάλυση των σχέσεων των συλλογικών και ατομικών υποκείμενων στο πλαίσιο της οργανωμένης κοινωνίας, ώστε να υποστηρίζουν διαδικασίες λήψης αποφάσεων στη δημόσια σφαίρα.

Ελπίζει δε πως τους εμφύσησαν αρχές και αξίες , ώστε ως πολίτες να σέβονται και να προάγουν την ελευθερία, τη δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική συνοχή.

Τους παραίνεσε δε να βάζουν υψηλούς στόχους στη ζωή τους, όσο ανέφικτοι και αν φαίνονται αυτοί, προτρέποντας «να στοχεύετε στο φεγγάρι, γιατί ακόμα και αν αστοχήσετε, θα βρεθείτε ανάμεσα στα αστέρια».

Κλείνοντας ευχήθηκε καλή επαγγελματική αποκατάσταση σε όσους βγουν στο στίβο της εργασίας, και καλή πρόοδο σε όσους επιλέξουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, τονίζοντας πως οι καθηγητές τους θα είναι πάντα εδώ για να τους συμβουλεύουν και να τους στηρίζουν όποτε το χρειαστούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.