Ορκωμοσια για 24 αποφοιτους του Τμηματος Ιστοριας και Εθνολογιας

Να κρατήσουν την επαφή με το τμήμα μέσω του Συλλόγου Αποφοίτων προέτρεψε τους νέους αποφοίτους ο Γ. Τσιγάρας

Τα πτυχία τους, δίνοντας τον νενομισμένο όρκο, παρέλαβαν το μεσημέρι της Τρίτης 4 Απριλίου 24 φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, στο χώρο του αμφιθεάτρου της παλιάς Νομικής στην Κομοτηνή.

Η τελετή έλαβε χώρα παρουσία των φίλων και των συγγενών των ορκιζόμενων, και τον όρκο ανέγνωσε ο κ. Ιωάννης Σαριανίδης.

Τα πτυχία έδωσαν στους απόφοιτους ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Τσιγάρας και καθηγητές του Τμήματος.

Απευθυνόμενους στους νέους επιστήμονες, ο Σεβασμιώτατος, αφού στάθηκε στον υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο συνεργάζεται η τοπική εκκλησία με το Τμήμα, τους παραίνεσε να υπηρετούν την κοινωνία και τον άνθρωπο, και όπου η πρόνοια του Θεού τους θέσει, με ταπεινό πνεύμα και σώφρονα λογισμό.

Τόνισε δε πως όλοι μαζί, σε ενότητα και αρμονία, μπορούν να κάνουν πολλά στον τόπο μας και την κοινωνία μας, και ζήτησε να μην ξεχνούν τον τόπο στον οποίο σπούδασαν, χαρακτηρίζοντάς τους τους καλύτερους πρεσβευτές της Θράκης.

Να κρατήσουν ζωντανή την επαφή τους με το τμήμα

Στην ομιλία του προς τους αποφοίτους, ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Τσιγάρας, συνεχάρη αυτούς αλλά και όσους τους στήριξαν για να φτάσουν μέχρι το πτυχίο, ζητώντας να μην ξεχάσουν την δεύτερη οικογένειά τους, το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας, το οποίο είναι πάντα ανοιχτό για αυτούς.

Τους ζήτησε επίσης να μην ξεχάσουν την Κομοτηνή και τη Θράκη, και να συνεχίσει αυτή να είναι κομμάτι της ζωής τους, και να επισκέπτονται τόσο την περιοχή, όσο και το τμήμα.

Για αυτό τους προέτρεψε να αφήσουν τα στοιχεία τους στη γραμματεία, και να εγγραφούν στον Σύλλογο Αποφοίτων του Τμήματος, ώστε να μείνουν κοντά στο Τμήμα, να στηρίζουν την δράση του όπως μπορούν, αλλά και να ενημερώνουν το Τμήμα που βρίσκονται και τι έχουν πετύχει στην καριέρα τους μετά από αυτό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.