Ορκωμοσια 68 πτυχιουχων στο Τμημα Ιστοριας και Εθνολογιας

Παρουσία πλήθους συγγενών και φίλων ξεκίνησαν την επόμενη φάση της ζωής τους

Η ορκωμοσία 68 νέων πτυχιούχων του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Κομοτηνής έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής, παρουσία πλήθους φίλων και συγγενών τους.

Τον όρκο ανέγνωσε ο κ. Αθανάσιος Σκοπιανός, που πρώτευσε με γενικό βαθμό 9 και 13 εκατοστά, ενώ στη συνέχεια δόθηκαν τα πτυχία και οι πάπυροι στους άρτι αποφοιτήσαντες φοιτητές.

Τους συναδέρφους του, πλέον, στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, της έρευνας και της επιστήμης αποχαιρέτησε ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Γεώργιος Τσιγάρας.

Με την αποφοίτησή τους, τόνισε, κλείνει ένα κύκλο, και ξεκινά ένας νέος και βρίσκονται μπροστά σε μια καινούρια εμπειρία στη ζωή τους, και καλό θα είναι να αρχίσουν να βλέπουν τις λύσεις για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Έχοντας περάσει δημιουργικά και όμορφα χρόνια στην Κομοτηνή, πιστεύει πως φεύγουν για να ξαναέρθουν, μιας και ο τόπος είναι τόσο καλός, ωραίος και όμορφος, έχει τόσα πολλά να προσφέρει, που δεν θα τους αφήσει ελεύθερους να πετάξουν μακριά.

Έτσι θα τους καλούν πίσω ο τόπος και οι εμπειρίες, που θα τους συνοδεύουν σε ό,τι συναντήσουν στην υπόλοιπη ζωή τους, ένα αγώνα στον οποίο καλούμαστε όλοι να πετύχουμε τους στόχους μας, να αγωνιστούμε για να ανταπεξέρθουμε σε όσα έχουμε θέσει ως προϋπόθεση.

Ειδική μνεία έκανε στους γονείς, που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά τους για να πετύχουν τους στόχους τους στη ζωή, στον οποίο όλοι προσβλέπουν για μια καλύτερη θέση στην κοινωνία, αλλά και στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή.

Κλείνοντας τόνισε πως αισθάνεται μια χαρμολύπη: χαρά γιατί τέλειωσαν καλά, πέρασαν ωραίες στιγμές στην κατάκτηση της γνώσης αλλά και στην φοιτητική τους ζωή, και λύπη, γιατί τους αποχωρίζονται ευχόμενος καλή σταδιοδρομία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.