Ορκιστηκαν 57 αποφοιτοι του Τμηματος Πολιτικης Επιστημης Κομοτηνης

Πλήθος κόσμου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης για την ορκωμοσία

Συνολικά 57 νέοι επιστήμονες του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης ορκίστηκαν την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης στην Κομοτηνή.

Φίλοι και συγγενείς γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο, για να παρακολουθήσουν την ορκωμοσία, με την πρωτεύσασα Κορνηλία Πασχαλίδου να εκφωνεί τον όρκο.

Συγχαρητήρια στους νέους απόφοιτους έδωσε ο Αντιπρύτανης Οικονομικών κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής, που τόνισε πως ολοκληρώνεται ένας σημαντικός κύκλος και ξεκινά ένας νέος.

Σε αυτή τη διαδικασία, επισήμανε, έχουν αποκτήσει πολλά εφόδια, όχι μόνο όσα έμαθαν στα μαθήματα και τις εργασίες που διεκπεραίωσαν, αλλά και μέσα από την ακαδημαϊκή τριβή τους σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας, διεθνώς αναγνωρισμένο, με πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών.

«Πρέπει να είστε υπερήφανοι και υπερήφανες που έχετε ολοκληρώσει τις σπουδές σας σε αυτό το ίδρυμα, το οποίο έχει καθηγητές με υψηλή κατάρτιση και ενδιαφέρον για τους φοιτητές τόσο όσο διαρκούν οι σπουδές όσο και στη συνέχεια» επεσήμανε ο κ. Χαλιορής.

Απέκτησαν στέρεες γνώσεις οι απόφοιτοι

Ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Δικαίος, ξεκίνησε τον αποχαιρετισμό του προς τους φοιτητές αναφερόμενος στην τελετή επιτιμοποίησης της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου ως της πρώτης Επιτίμου Διδάκτορος του Τμήματος, που έγινε ακριβώς πριν από δύο εβδομάδες στον ίδιο χώρο.

Κατά την διάρκεια της τελετής, θύμισε, ο απελθών Πρόεδρος του Τμήματος, και παλαιός της συμφοιτητής, Καθηγητής κ. Γιάννης Μπέκας, περιελάμβανε αναφορές στα φοιτητικά τους χρόνια, αλλά και στις μετέπειτα πορείες επιστημονικές και άλλες των νέων ανθρώπων που ενεγράφησαν ως πρωτοετείς στην Νομική Αθηνών το 1974.

Έδραξε λοιπόν την ευκαιρία ο κ. Δικαίος να επαναλάβει την συχνή παραβολή του ανάμεσα στην φοιτητική ζωή και τις παλαιές κινηματογραφικές ταινίες. «Οι πρώτες μέρες στο Πανεπιστήμιο είναι ‘Η Μυστηριώδης Νήσος’ από το γνωστό μυθιστόρημα τού Ιουλίου Βερν, η σημερινή μέρα η αποφοίτηση σάς φαίνεται ως η ‘Απόδραση από το Αλκατράζ’, ενώ οι αναφορές τού κυρίου Μπέκα και οι συζητήσεις κατόπιν στα πλαίσια συνάντησης παλαιών συμφοιτητών κάπου σαρανταπέντε χρόνια μετά έχουν ως αντικείμενο ‘Τα καλύτερά μας Χρόνια’» σημείωσε, χρόνια χαράς, ανεμελιάς, ελευθερίας, δημιουργίας και μάθησης.

Στάθηκε όμως και στην αναφορά του κ. Μπέκα στην σειρά εκείνη εισακτέων, το φθινόπωρο του 1974, που έδωσε σημαντικό αριθμό Καθηγητών Πανεπιστημίου, Ανωτάτων Δικαστικών, έναν Ανώτατο Ιερουργό τής Εκκλησίας τής Ελλάδος, ένα πρωθυπουργό και μια πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ευχήθηκε όμως ότι αυτή η σειρά, όπως και άλλες επόμενες θα τα καταφέρουν καλύτερα θα ξεπεράσουν εκείνη της Προέδρου.

«Και μπορείτε να γίνετε πολύ καλύτεροι, όπως και από την δική μου σειρά αποφοίτων Πολιτικής Επιστήμης. Διότι χάρη στις προσπάθειες της μετριότητάς μου όπως και κυρίως των άξιων συναδέλφων μου έχετε αποκτήσει στέρεες γνώσεις και αναλυτικές ικανότητες, σε μία σύγχρονη επιστήμη η οποία ξεκινά από πολύ παλαιά, και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων» σημείωσε, ενώ τόνισε ότι η γιορτή αυτή είναι μία σκυτάλη της επιστήμης, και αφορά και τους γονείς, τα αδέλφια, την γιαγιά και τον παππού, τους φίλους σας. Και κυρίως για τους γονείς». «Σήμερα,  τις στιγμές αυτές ολοκληρώνεται και μια δική σας προσπάθεια. Αγωνίες, ανησυχίες, φόβοι, οικονομικοί περιορισμοί, ελπίδες, προσδοκίες» τόνισε, ζητώντας από όλους στην αίθουσα να δώσουν και σε αυτούς ένα θερμό χειροκρότημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.