On line πρακτικα μαθηματα στη Ρωσικη Γλωσσα

Για φοιτητές του Τμήματος Παρευξεινίων από το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του ΔΠΘ

Το Κέντρο Ρωσικής γλώσσας και Πολιτισμού του Δ.Π.Θ. σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας «Μ.Β. Λομονόσοβ» διοργανώνουν πρακτικά μαθήματα στη ρωσική γλώσσα (1ος κύκλος) από τις 17 έως 31 Μαρτίου 2021 μέσω τηλεκπαίδευσης. Τα μαθήματα απευθύνονται σε φοιτητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών.

Περιγραφή του προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη των επικοινωνιακών ικανοτήτων των φοιτητών, η βελτίωση των γλωσσικών δεξιοτήτων και ομιλίας.

Τα πρακτικά μαθήματα στοχεύουν στην επέκταση του λεξιλογίου, στην συστηματοποίηση του λεξιλογίου σύμφωνα με τις θεματικές και γραμματικές αρχές, στην ανάπτυξη και βελτίωση των δεξιοτήτων ακρόασης, ανάγνωσης και ομιλίας. Την βάση του Προγράμματος αποτελούν πρωτότυπα κείμενα με θέματα της σύγχρονης πραγματικότητας, με έμφαση στις ιδιαιτερότητες της λειτουργίας της ρωσικής γλώσσας στην καθημερινή επικοινωνία.

Το εκπαιδευτικό υλικό που έχει επιλεγεί γι’ αυτόν τον σκοπό, παρέχει την δυνατότητα μιας συναρπαστικής εικονικής «κατάδυσης» στον πολιτισμό και την ζωή της σύγχρονης Ρωσίας. Οι σπουδαστές θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν την ζωή των Ρώσων, «να τους επισκεφθούν στο σπίτι τους» και να μάθουν για τις ασχολίες τους.

Το ουσιαστικό χαρακτηριστικό του μαθήματος είναι ότι εξετάζει θέματα, που σχετίζονται με τυπικές καταστάσεις καθημερινής επικοινωνίας: γνωριμία, επίσκεψη σε σπίτι, αγορά και παραγγελία φαγητού, ρούχων και δώρων, συζήτηση σχετικά με εορταστικές παραδόσεις, ασχολίες και χόμπι.

Εκτός από τα πρακτικά μαθήματα ρωσικής γλώσσας, οι σπουδαστές θα μπορούν να λάβουν μέρος σε master classes σχετικά με τις τεχνικές του προφορικού λόγου, που στοχεύουν στην ανάπτυξη δημιουργικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων. Σκοπός των μαθημάτων είναι η άρση του ψυχολογικού εμποδίου, που συνδέεται με την δημόσια ομιλία, η ανάπτυξη δημιουργικής σκέψης και πρωτοβουλίας, καθώς και η ενθάρρυνση των σπουδαστών να μελετήσουν βαθύτερα τη ρωσική γλώσσα.

Η On Line Πρακτική στην Ρωσική γλώσσα ««Пока все дома» θα είναι χρήσιμη και για εκείνους που ειδικεύονται στην διαπολιτισμική επικοινωνία.

Info

Οι φοιτητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών προσκαλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής (αρχείο word) για το διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, την οποία θα βρουν στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού www.ruscentrekomotini.gr και να τη στείλουν στο e-mail: [email protected] μέχρι τις 7 Μαρτίου.

Όλα τα μαθήματα γίνονται μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα είναι Δωρεάν.

Μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.