Ολοκληρωθηκαν με μεγαλη επιτυχια τα Παιχνιδια χωρις Συνορα στην Κομοτηνη

Ιδιαίτερα επιτυχημένη η διοργάνωση από το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, που την τελευταία μέρα μετακινήθηκε στο χώρο του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής

Με φωνές και χαρά γέμισε το πρωί της Παρασκευής 5 Μαΐου ο ανοιχτός χώρος μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, στην τελευταία μέρα των παιχνιδιών χωρίς σύνορα που διοργάνωσε το προηγούμενο τριήμερο το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ιδιαίτερη επιτυχία.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Τετάρτη 3 Μαΐου, και σε αυτό συμμετείχαν 920 μαθήτριες/τές της Ε΄ Τάξης 38 Δημόσιων και Μειονοτικών Δημοτικών Σχολείων των Δήμων Ξάνθης, Κομοτηνής, Μαρώνειας-Σαπών και Ιάσμου, που είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να γνωριστούν μεταξύ τους να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν, αποκτώντας παράλληλα και «ενσυναίσθηση» απέναντι σε παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες μέσω κατάλληλα σχεδιασμένων παιχνιδιών και βιωματικών, αθλητικών και κινητικών δράσεων,  χωρίς αποκλεισμούς λόγω ικανοτήτων ή δεξιοτήτων και χωρίς διακρίσεις ή διαχωρισμούς βάσει φύλου ή άλλων χαρακτηριστικών (κοινωνικών, πολιτισμικών κ.λπ.).

Η εκδήλωση, που  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #BEACTIVE. Το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα, έλαβε χώρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ την Τετάρτη 3 Μαΐου και την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, ενώ την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 μετακινήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Στον υπαίθριο χώρο του λοιπόν οι μαθητές έπαιξαν ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια, ενώ στη συνέχεια παρακολούθησαν παράσταση καραγκιόζη εντός του Μεγάρου.

Στήριξη από Μητρόπολη και Περιφέρεια

Στο χώρο βρέθηκαν και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, με τον Μητροπολίτη να εκφράζει τη χαρά του που στον χώρο βρίσκονται σχολεία τόσο από τη Ροδόπη όσο και από την Ξάνθη. «Παιδί χωρίς παιχνίδι δεν γίνεται» τόνισε, επισημαίνοντας πως θα πρέπει όσο διαβάζουν, τόσο και να παίζουν. Επεσήμανε δε πως παιχνίδια σαν αυτά που διοργανώθηκαν από το ΤΕΦΑΑ, είναι πολύ σημαντικά, γιατί μέσα από αυτά διδάσκονται τους κανόνες της ζωής, και πως είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε δίνουμε τα συγχαρητήρια στον άλλο. Υπογράμμισε δε πως «έτσι κοινωνικοποιούμαστε, και το παιχνίδι γίνεται ζωή και δημιουργία για ένα καλύτερο αύριο».

Από την πλευρά του ο κ. Μέτιος εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι τα απιδιά πέρασαν όμορφα στα παιχνίδια, και δεσμεύτηκε πως η Περιφέρεια, που ήταν ένας από τους συνδιοργάνωνες του φεστιβάλ, θα στηρίξει και θα προσπαθήσει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το φεστιβάλ στο μέλλον.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.