Ολα ετοιμα για το Διεθνες Συνεδριο «Οικουμενικοτητες (και Κοσμοπολιτισμος)»

27 με 29 Μαΐου από το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το Διεθνές Συνέδριο «Οικουμενικότητες (και Κοσμοπολιτισμός)» που διοργανώνει το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του ΔΠΘ.
 
Το συνέδριο περιλαμβάνει 52 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, καθώς και την πολύ σημαντική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα  Η Θρησκεία ως Οικουμενικότητα (Σάββατο 28/5 και ώρα 19.10 στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής).
 
Στην επίσημη έναρξη (Παρασκευή 27/5/2022 και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής) θα μιλήσουν η Ιωάννα Σιταρίδου (Πανεπιστήμιο Cambridge) και διαδικτυακά από το Κίεβο ο Αντρίι Σαβένκο (Εθνικό Πανεπιστήμιο «Ταράς Σεβτσένκο»).
 
Το Σάββατο 28/5/2022 (Αίθουσα Μάρθας Πύλια, κτίριο Β΄ Παλιάς Νομικής, Τμήμα Γ.Φ.Π.Π.Χ.) θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά από την ομάδα των εισηγητών/ερευνητών Μαρία Δημάση, Γρηγορία – Καρολίνα Κωνσταντινίδου και Ιωάννη Γκουτσίδη διαδικτυακή εφαρμογή σύνταξης βιβλιογραφικών παραπομπών και αναφορών, «φιλική» για άτομα με προβλήματα όρασης.
 
Τις εργασίες του Συνεδρίου θα πλαισιώσει η Μουσική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε οκτάβες» με τις «ιέρειες της πολυπολιτισμικότητας» Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή (Σάββατο 20.30΄) στο Αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής.

Info

Η αίτηση έγγραφης για την παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση https://dddpms.bscc.duth.gr/conference2022/.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.