Οχι στο νομοσχεδιο Κεραμεως ειπαν φοιτητες και συλλογοι στην Κομοτηνη

Διαμαρτυρία στην Κεντρική Πλατεία της Κομοτηνής από την ΕΝΙΔΥΚ, το Σύλλογο Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης και το Σύλλογο Γυναικών Ροδόπης

Με το σύνθημα «30 εκατομμύρια για ανοιχτές σχολές, όχι γι’ αστυνομία και διαγραφές» θέλησαν τα μέλη του Συλλόγου Φοιτητών Κοινωνικής Διοίκησης, η ΕΝΙΔΥΚ και ο Σύλλογος Γυναικών Ροδόπης να δηλώσουν την αντίθεσή τους στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Υγείας.
 
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συλλαλητηρίων που γίνονται πανελλαδικά με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, που προβλέπει μεταξύ άλλων αστυνομία στις σχολές και διαγραφές φοιτητών.
 
Όπως σημείωσαν οι συγκεντρωμένοι, με τα Πανεπιστήμια εδώ και ένα χρόνο κλειστά, με τους φοιτητές να μην μπορούν να μεταφερθούν στις πόλεις που σπουδάζουν, με πρωτοετής φοιτητές που δεν γνωρίζουν καν που βρίσκονται οι σχολές τους, με τεράστια προβλήματα στα εξ αποστάσεως μαθήματα και εξεταστική, πέρα των προβλημάτων που υπάρχουν στις υπόλοιπες βαθμίδες της παιδείας, η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει απλόχερα 30 εκατ. ευρώ για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια εισαγωγής μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην ολοκλήρωση των σπουδών τους.
 

Την ίδια ώρα, τονίζουν, αγνοεί προκλητικά εδώ και μήνες τα δίκαια αιτήματα μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών και γονιών για σχολεία και σχολές ανοιχτές και ασφαλείς που θα μορφώνουν και δεν  θα εξοντώνουν.
 
Θεωρούν δε ότι η πανδημία αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την εργοδοσία για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο. Για αυτό με την διαμαρτυρία τους ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, την ισότιμη πρόσβαση όλων των φοιτητών στην ηλεκτρονική εξεταστική και την παροχή του αναγκαίου εξοπλισμού σε όσους το έχουν ανάγκη, και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών μας για το άνοιγμα και τη λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.