Ο Μανωλης Βαρβουνης τιμηθηκε απο την Ιερα Μητροπολη Περιστεριου

Ο Καθηγητής του ΔΠΘ ορίστηκε Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Μητρόπολης

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, τιμήθηκε ο Μανώλης Βαρβούνης, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Περιστερίου Γρηγόριο Παπαθωμά, καθηγητή της Θεολογικής  Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την ανώτατη διάκριση της Μητροπόλεως, με τον χρυσό σταυρό του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου τονίζοντας στην προσφώνησή του ότι η απόδοση της τιμής εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Ιωβηλαίου των πενήντα ετών από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου (1974-2024), οφείλεται στις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει ο κ. Βαρβούνης στην Εκκλησία, τόσο ως μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Μητροπόλεως Περιστερίου, όσο και ως μέλος της επιτροπής του εορτασμού του ιωβηλαίου, αλλά και ως μέλος της ανάλογης επιτροπής του Δήμου Περιστερίου για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του Δήμου.

Ακόμα ανακοινώθηκε ότι ο κ. Βαρβούνης ορίστηκε Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Μητροπόλεως, η οποία θα εγκαινιαστεί προσεχώς από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στο πλαίσιο των εορτασμών του Ιωβηλαίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.