Ο Γιωργος Σαραφοπουλος νεος Κοσμητορας της Σχολης Κοινωνικων, Πολιτικων και Οικονομικων Επιστημων ΔΠΘ

Θα ολοκληρώσει τη θητεία του αποχωρήσαντα Ευ. Δρυμπέτα μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2023

Ο κ. Γιώργος Σαραφόπουλος είναι ο νέος Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών ΔΠΘ, αντικαθιστώντας τον κ. Ευάγγελο Δρυμπέτα, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση.

Ο κ. Σαραφόπουλος, έτσι, μετά τις πρόσφατες εκλογές στη Σχολή, θα ολοκληρώσει τη θητεία του κ. Δρυμπέτα, που έληγε στις 31 Αυγούστου του 2023, όταν και θα ξαναγίνει εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Κοσμήτορα.

Ποιος είναι ο Γιώργος Σαραφόπουλος

Ο Γιώργος Σαραφόπουλος είναι Καθηγητής Μαθηματικών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό στα Μαθηματικά (D.E.A.) από το Ινστιτούτο Fourier του Πανεπιστημίου της Grenoble (Γαλλία) και Διδακτορικό στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Claude Bernard της Lyon (Γαλλία).

Τα διδακτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη διδασκαλία μαθημάτων μαθηματικών και θεωρίας παιγνίων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Διετέλεσε Καθηγητής στην Ακαδημία της Λυών, συνεργάτης του Πανεπιστημίου Louis Pasteur του Στρασβούργου και μέλος της ερευνητικής ομάδας Ανάλυσης και Γεωμετρίας του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας.

Η ερευνητική του δραστηριότητα αφορά θέματα Γεωμετρικής Ανάλυσης, Δυναμικών Συστημάτων και Θεωρίας Παιγνίων. Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών εργασιών δημοσιευμένων σε έγκυρα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Είναι επίσης μέλος επιστημονικών επιτροπών, οργανωτής διεθνών συνεδρίων και κριτής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.