Ο Ευαγγελος Δρυμπετας Αντιπρυτανης Ακαδημαικων Υποθεσεων και Φοιτητικης Μεριμνας του ΔΠΘ

Μετά την πρόσφατη παραίτηση από τη θέση της Ζωής Γαβριηλίδου, την οποία θα αναπληρώσει μέχρι το τέλος της θητείας των νυν πρυτανικών αρχών

Ο Καθηγητής κ. Ευάγγελος Δρυμπέτας, μέχρι πρόσφατα Κοσμήτορας στην Σχολή Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, θα αντικαταστήσει την κ. Ζωή Γαβρηιλίδου για το υπόλοιπο της θητείας της τρέχουσας Πρυτανικής Αρχής, στη θέση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Όπως είναι γνωστό, η κ. Γαβριηλίδου αποχώρησε με εκπαιδευτική άδεια και θα διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, για αυτό και αποχώρησε και από την θέση του Αντιπρύτανη (η θητεία της υπό κανονικές συνθήκες έληγε, όπως και του Πρύτανη και των αντιπρυτάνεων, στις 31 Αυγούστου).

Όμως το Υπουργείο Παιδείας καθυστέρησε τις πρυτανικές εκλογές, ώστε να γίνουν με το νέο νόμο και την νέα μορφή των Συμβουλίων Διοίκησης, επεκτείνοντας την θητεία των πρυτάνεων μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών για την συγκρότηση του νέου Συμβουλίου Διοίκησης.

Για αυτό και ο Πρύτανης κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης έκανε δεκτή την παραίτηση της κ. Γαβριηλίδου, ορίζοντας Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Φοιτητικής Μέριμνας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης τον Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών κ. Ευάγγελο Δρυμπέτα έως την ολοκλήρωση της θητείας των υφιστάμενων Πρυτανικών Αρχών.

Να θυμίσουμε πως ανάμεσα στις αρμοδιότητες του Αντιπρύτανη είναι η εποπτεία οργάνωσης και λειτουργίας των ακαδημαϊκών μονάδων του ΔΠΘ, η προεδρία της

ΜΟΔΙΠ και της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών αλλά και η εποπτεία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, των δράσεων συμβουλευτικής και της πρακτικής άσκησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.