Μεγαλη η συμμετοχη στα μαθηματα Ελληνικων ως δευτερης ξενης γλωσσας του ΤΓΦΠΠΧ/ΔΠΘ

Υποβλήθηκαν 584 αιτήσεις για το σύνολο των κατηγοριών

Τα μαθήματα διδασκαλίας/εκμάθησης των ελληνικών, τα οποία θα υλοποιηθούν από το Εργαστήριο Διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης ξένης γλώσσας, Ε.ΔΙ.ΕΛ., του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ., θα ξεκινήσουν την εβδομάδα 20-26/02/2023.

Η Διευθύντρια του Ε.ΔΙ.ΕΛ. Καθηγήτρια Μαρία Δημάση και οι συνεργάτες/-τιδές της συγκροτούν το μητρώο των διδασκόντων/-ουσών και ταυτόχρονα ταξινομούν και κατηγοριοποιούν τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί με σκοπό τη δημιουργία τμημάτων βάσει των στοιχείων που αναφέρονται σε αυτές από τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες.

Εμπρόθεσμα υποβλήθηκαν 584 αιτήσεις, οι οποίες αφορούν το σύνολο των κατηγοριών στις οποίες απευθύνθηκε η αρχική ανακοίνωση-πρόσκληση, ήτοι:

  1. ενηλίκους/-ες αλλοδαπούς/-ές
  2. Ουκρανούς/-ές πολίτες (που βρίσκονται στην Ουκρανία ή στην Ελλάδα ως πρόσφυγες)
  3. ενηλίκους/-ες μουσουλμάνους/-ες της Θράκης
  4. μαθητές/-τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν τη γνώση της ελληνικής
  5. φοιτητές/-τριες Erasmus και Erasmus+ που φοιτούν σε Τμήματα του Δ.Π.Θ. και επιθυμούν να βελτιώσουν τη γνώση της ελληνικής.

Όσοι/-ες αιτήθηκαν τη συμμετοχή τους στα μαθήματα παρακαλούνται να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα του Ε.ΔΙ.ΕΛ. για να ενημερώνονται (https://greeklanguagelab.bscc.duth.gr/).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.