Με τη βοηθεια της τεχνολογιας το φετινο Komorun

Γεωργία Υφαντίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ «Στόχος μας να βγει ο κόσμος από το σπίτι και να αθληθεί»

«Να γίνει όλη η Ελλάδα μία γειτονιά μέσω από εικόνες και βίντεο»

Προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω κορωνοϊού θα είναι το φετινό Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Μάλιστα στο πλαίσιο των δράσεων του 29ου Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί το Komorun, ένα εικονικό δρομικό γεγονός που στόχος των ιθυνόντων είναι να βγάλει όλον τον κόσμο από το σπίτι του και να τον ωθήσει να ασκηθεί, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας στην περίοδο της πανδημίας.

Για αυτήν την δράση αλλά και τις υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου μίλησε στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» η Επίκουρη Καθηγήτρια της ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ με γνωστικό αντικείμενο την αθλητική αναψυχή κ. Γεωργία Υφαντίδου, η οποία κάλεσε όλον τον κόσμο να συμμετέχει σε αυτό το δρομικό γεγονός επισημαίνοντας τα οφέλη που έχει η άσκηση στην καθημερινότητα αλλά και την σημασία του αθλητισμού στην προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής μας. «Η άσκηση είναι το καλύτερο φάρμακο για όλα και έστω με αυτόν τον ψηφιακό τρόπο μπορούμε να είμαστε εκτός του σπιτιού με άσκηση, προκειμένου να μείνουμε δυνατοί για να περάσουμε αυτήν την πανδημία φτιάχνοντας με αισιοδοξία την επόμενη ημέρα» επισήμανε στο ξεκίνημα της κουβέντας η κ. Υφαντίδου συμπληρώνοντας πως την περίοδο της πανδημίας αυξήθηκαν κατά 300% οι πωλήσεις εξοπλισμού και αθλητικών ειδών. «Για εμάς το κομμάτι της πράξης είναι πολύ σημαντικό. Περιμέναμε μήπως υπήρχε κάποια αλλαγή με δυνατότητα δια ζώσης συμμετοχής ωστόσο η δυναμική μας πρέπει να υπάρχει και να στηρίζουμε τους φοιτητές» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Υφαντίδου εξηγώντας πως μέσα από την ειδικότητα Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής αποφασίστηκε η συνεργασία του 29ου Συνέδριου της ΣΕΦΑΑ, με τον Δήμο Κομοτηνής και την ΔΚΕΠΠΑΚ και η υλοποίηση του Komorun μέσω ενός «εικονικού» δρομικού δρωμένου. «Το μήνυμα μας είναι πως όλοι πρέπει να δραστηριοποιηθούμε και να συνδράμουμε με τη συμμετοχή μας προβάλλοντας παράλληλα τις τοποθεσίες που βρισκόμαστε. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει όλη η Ελλάδα μία γειτονιά» ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια της Επίκουρης καθηγήτριας της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Στόχος των δράσεων η προβολή της περιοχής μας σε όλο το πανελλήνιο

Επιπλέον η κ. Υφαντίδου στάθηκε στη σημασία που έχουν τέτοιες δραστηριότητες στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού αλλά και την προβολή της πόλης σε όλο το Πανελλήνιο. «Δεν γινόταν να αφήσουμε έξω το κομμάτι της τουριστικής προβολής» επισήμανε χαρακτηριστικά η Επίκουρη καθηγήτρια, αποκαλύπτοντας πως θα τρέξουν φοιτητές σε διάφορες γειτονιές της Κομοτηνής προβάλλοντας όλα τα ιστορικά μνημεία της πόλης μας και τα αξιοθέατα.  «Θέλουμε να δίνουμε την ευκαιρία στον κόσμο που δεν μπορεί να συμμετάσχει και αυτό πρέπει να συνεχιστεί και με το πέρας της πανδημίας. Είμαστε μία κοινωνία και ο ένας πρέπει να στηρίζει τον άλλον. Οπότε θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια το Komorun, δίνοντας πάντα έμφαση στο δια ζώσης, το οποίο έχει άλλη ομορφιά» επισήμανε η κ. Υφαντίδου αποκαλύπτοντας πως στόχος είναι να υπάρχει δυνατότητα και στο μέλλον για διαδικτυακή παρουσία για όποιον δεν μπορεί να συμμετέχει από κοντά στη δια ζώσης διεξαγωγή των δρώμενων.

Όσο για το Διεθνές Συνέδριο της ΣΕΦΑΑ να σημειωθεί ότι είναι τριήμερο και συμπίπτει χρονικά με τα Ελευθέρια της περιοχής μας, θέλοντας να τονωθεί ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του κόσμου. Η κ. Υφαντίδου διευκρίνισε πως το σημαντικό είναι το γεγονός πως καλείται όλος ο κόσμος με σύμμαχο την οθόνη και την τεχνολογία να αθληθεί και να μην είναι απλά προσκολλημένος σε αυτήν. 

4 δράσεις προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες

Το μενού ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου στις 11 το πρωί με Γυμναστική στο σπίτι με το βάρος του σώματος ενώ κάτι παρεμφερές θα πραγματοποιηθεί και το απόγευμα τις 17:00 με άσκηση στο σπίτι με αυτοσχέδια όργανα. Η κορύφωση του ενδιαφέροντος θα είναι την Κυριακή στις 11:00 με το Komorun, που θα πραγματοποιηθεί ατομικά και ο καθένας θα μπορεί να στείλει τη διαδρομή που ακολούθησε. Η αυλαία θα πέσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 17:00, όταν θα υπάρξουν ατομικά χορευτικά με αποστάσεις, όπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα μάθουν χορευτικά εξ αποστάσεως. Όλες οι δράσεις είναι προσαρμοσμένες στις νέες ιδιάζουσες συνθήκες.

Ευχή όλων, διοργανωτών και συμμετεχόντων, είναι να αποτελεί τελευταία φορά η εικονική εκδήλωση και το 2022 τέτοιον καιρό να δώσουν όλοι το «παρών» στην Κομοτηνή, τιμώντας τον θεσμό και ενισχύοντας τον αθλητικό τουρισμό, δίνοντας άλλη νότα στην Κομοτηνή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.