Mε τη βαση νομικων πληροφοριων «ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ» συνδεθηκε η βιβλιοθηκη της Νομικης ΔΠΘ

Με πρωτοβουλία της ΑΝΟΚ εξασφαλίστηκε η πρόσβαση

Από την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου , η βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης είναι πλέον εφοδιασμένη με κωδικούς που επιτρέπουν την σύνδεση των φοιτητών με την βάση νομικών πληροφοριών “ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ”. Πρόκειται για την βάση νομικών πληροφοριών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που βρίσκεται στη διάθεση όλων των δικηγόρων – νομικών, εγγεγραμμένων σε οποιοδήποτε σύλλογο στην Επικράτεια. Με τη χρήση της υπηρεσίας αυτής μπορεί να αναζητήσει κανείς από αποφάσεις δικαστηρίων – νομολογία μέχρι και περιεχόμενο Εθνικής Νομοθεσίας. Ο ‘’ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ’’ από φέτος έχει επιδεχθεί αναβάθμιση, που σημαίνει ότι πλέον βρίσκεται σε ένα σύγχρονο διαδικτυακό περιβάλλον, όπου υπάρχει μεγάλη ταχύτητα αναζήτησης και τεράστιο απόθεμα πληροφοριών, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους φοιτητές τόσο για μελέτη, όσο και για έρευνα ή εργασίες ακαδημαϊκού σκοπού.

Η κίνηση αυτή έγινε με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Νομικής Κομοτηνής, (Α.ΝΟ.Κ.).Ο ρόλος της ΑΝΟΚ στο εγχείρημα αυτό ήταν πολύ απλός, καθώς ουσιαστικά μεσολάβησε στην επαφή του Πανεπιστημίου και συγκεκριμένα της διεύθυνσης της βιβλιοθήκης με τους αρμόδιους υπεύθυνους που χειρίζονται τη βάση του Ισοκράτη , οι οποίοι παρουσίασαν ποια είναι η διαδικασία με την οποία μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση. Κατόπιν υποβολής αίτησης από τη διεύθυνση της βιβλιοθήκης, ο πάροχος του ΔΣΑ προέβη σε άμεση ανταπόκριση και εφοδίασε τη σχολή με νέο αποκλειστικό λογαριασμό – κωδικούς με τους οποίους μπορεί κάθε φοιτητής της σχολής να έχει πρόσβαση μέσω των υπολογιστών που διατίθενται προς χρήση στο χώρο της βιβλιοθήκης (2ος όροφος – Νομική Σχολή).

«Η Νομική σχολή του ΔΠΘ είχε λάβει και στο παρελθόν κωδικούς, οι οποίοι όμως, για λόγους που δεν γνωρίζουμε έπαψαν να λειτουργούν με αποτέλεσμα να μην έχει πρόσβαση στην υπηρεσία του “Ισοκράτη”. Όσο καιρό η Νομική Σχολή Αθηνών απολαμβάνει κανονικά τις υπηρεσίες της βάσης νομικών πληροφοριών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αριθμεί πλέον 7 χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων δεν έγινε καμία ενέργεια από τους Συλλόγους και τις Παρατάξεις για να ανακτήσουν την πρόσβαση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος, πως η υπηρεσία αυτή αποτελεί συνδρομητική για τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, χάριν όμως του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αυτή παρέχεται δωρεάν για χρήση από τους φοιτητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.