Lawyers at Work: Δραση αφιερωμενη στην μαχιμη δικηγορια απο την ELSA Komotini

12 φοιτητές γνώρισαν τη δικηγορική πραγματικότητα της περιοχής

Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την καθημερινότητα ενός νέου δικηγόρου και να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματα που τους απασχολούν σχετικά με την μετάβαση από την φοιτητική πραγματικότητα στην μάχιμη δικηγορία είχαν φοιτητές της Νομικής την προηγούμενη βδομάδα. Στο πλαίσιο του προγράμματος Lawyers at Work (L@W) που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την ELSA Komotini 12 φοιτητές προερχόμενοι από όλα τα έτη είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το γραφείο της κ. Πασχαλίδου Κατερίνας, δικηγόρου Ροδόπης και κατόχου μεταπτυχιακού διπλώματος στην Βιοηθική της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ.

Το πρόγραμμα Lawyers at Work είναι μία από τις ακαδημαϊκές δράσεις της ELSA με μεγάλη απήχηση διεθνώς, η οποία αποσκοπεί στο να φέρει πιο κοντά στην επαγγελματική καθημερινότητα και στο λειτούργημα του δικηγόρου, νέους νομικούς ήδη από τα φοιτητικά τους χρόνια. Έτσι, οργανώνονται επισκέψεις σε χώρους όπου ασκείται το νομικό επάγγελμα και οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με τον κλάδο, τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις του. Αποτελεί δε μια πολύ σημαντική ευκαιρία για να διασυνδεθεί η φοιτητική κοινότητα με την νομική κοινότητα της πόλης.

Αυτή τη φορά η «Lawyer at Work» της ημέρας ήταν η κυρία Πασχαλίδου, η οποία υποδέχθηκε τους φοιτητές στο γραφείο της που βρίσκεται έναντι των Δικαστηρίων Κομοτηνής. Με ιδιαίτερη χαρά μίλησε για τις εμπειρίες της από την Νομική Σχολή Κομοτηνής, της οποίας είναι απόφοιτη, για την περίοδο της άσκησης σε δικηγορικά γραφεία της πόλης και της μάχιμης δικηγορίας. Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην καθημερινότητα ενός δικηγόρου στην Ροδόπη και οι συμμετέχοντες του προγράμματος με το ενδιαφέρον τους και τις ερωτήσεις που της απηύθυναν κράτησαν για αρκετή ώρα την συζήτηση στα δεδομένα της Κομοτηνής. Έτσι, της δόθηκε η δυνατότητα να αναφερθεί στην καθημερινότητα στα δικαστήρια της Ροδόπης και στο αντικείμενο των υποθέσεων που απασχολούν αυτή και τους συναδέλφους της γενικότερα, στις φυλακές, την ένταξη ενός δικηγόρου στην κοινωνία της πόλης, την σημασία που έχει η έδρα του Εφετείου να βρίσκεται στην πόλη μας και τα θετικά που έχει η άσκηση του επαγγέλματος στην Κομοτηνή. Πάντα εξεταζόμενα θέματα ήταν δε οι συνθήκες εργασίας, η επαγγελματική και κοινωνική αντιμετώπιση διαφόρων περιστάσεων με τις οποίες έρχεται συχνά αντιμέτωπος ένας δικηγόρος και τέλος η πίεση στην καθημερινότητα και πώς αυτή αντιμετωπίζεται.

Η επίσκεψη, ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε εκεί. Μετά το πέρας της ζωντανής και ενδιαφέρουσας συζήτησης στο γραφείο, οι φοιτητές με την κ. Πασχαλίδου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα δικαστήρια και να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης, στις αίθουσες του δικαστηρίου και όλους αυτούς τους χώρους στους οποίους κάθε μέρα απονέμεται δικαιοσύνη και ασκείται η νομική επιστήμη στην περιοχή μας.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.