Κυκλος επιμορφωτικων συναντησεων απο τις Διευθυνσεις Α’ και Β’ βαθμιας Εκπαιδευσης και το εργαστηριο ΣυνΜορΦωΣΗ του ΤΕΦ

Η αρχή με τη διαδικτυακή συνάντηση «Η γλώσσα της μετάφρασης»

Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης  συνεργάζονται με το Εργαστήριο Γλωσσολογίας ΣυνΜορΦωΣΗ του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην οργάνωση ενός κύκλου επιμορφωτικών συναντήσεων με θέμα «Γλώσσες του Πολιτισμού». Η αρχή θα γίνει στις 12 Μαρτίου 2021 και στις 18.30 με τη διαδικτυακή συνάντηση «Η γλώσσα της μετάφρασης» και το εξής πρόγραμμα:

– Τι είναι το μετάφρασμα ενός λογοτεχνικού έργου, Γιώργος Κεντρωτής, Καθηγητής Θεωρίας της Μετάφρασης στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

– Σύγχρονες μεταφράσεις ελληνικής λογοτεχνίας στη Ρωσία: η «κουζίνα» του μεταφραστή, Ksenia Klimova, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας.

– «Τὰ μεγαλεῖα νὰ φοβᾶσαι, ὦ ψυχή»: μεταφράζοντας τον κανόνα του Κ.Π. Καβάφη, Dens Dimiņš, Καθηγητής Ευρωπαϊκής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Ισλανδίας).

 Info

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στην παραπάνω διαδικτυακή συνάντηση θα αποστέλλονται ως τις 10 Μαρτίου 2021 στη διεύθυνση [email protected] .

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.