Κομβο Καινοτομιας δημιουργησε το ΔΠΘ

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου συστήνεται στο κοινό

Ξεκινά τη λειτουργία του ο Κόμβος Καινοτομίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Πρόκειται για μια νεοσύστατη δομή του Πανεπιστημίου, με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στο πλαίσιο του Πανεπιστήμιου και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της αξιοποίησης της ερευνητικής δραστηριότητας. 

Την επίσημη έναρξη του Κόμβου Καινοτομίας του ΔΠΘ, θα σηματοδοτήσει μια ενημερωτική εκδήλωση με στόχο την παρουσίαση των στόχων, των επερχόμενων δράσεων αλλά και των νέων δυνατοτήτων που προκύπτουν για το σύνολο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου στις 12:00. 

Οι εγγραφές για την παρακολούθηση της εκδήλωσης γίνονται μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://www.eventbrite.com/e/duth-innovation-hub-tickets-552597523067 

 Η ατζέντα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

-Καλωσόρισμα & Χαιρετισμού (12.00-12.15)

Συντονίστρια: Μαρία Μιχαλοπουλου, Καθηγήτρια ΔΠΘ

-Το DUTH Innovation Hub – Στόχοι – Όραμα (12.15-12.30)

Μαρία Μιχαλοπουλου, Καθηγήτρια ΔΠΘ

 -Πυλώνες Δράσεις του DUTH Innovation Hub (12.30-13.00)

  1. DUTH Digital Innovation Gate και Ψηφιακό Μητρώο 
    Φίλλιπος Φαρμάκης 
  2. Ημέρες Καριέρας 
    Θεράπων Φάκας, 
  3. Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας 
    Αναστασία Μπερμπέρογλου 
  4. Σεμινάρια Καινοτομίας 
    Περικλής Γκόγκας 
  5. Thinc Incubator 
    Θεοδώρα Τσοκανάρ 

-Προγράμματα και δράσεις καινοτομίας για την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών σχεδίων  (13.00-13.15)

Χρήστος Νικολούδης, CEO & Founder, Mantis Beyond Innovation 

-Q&A (13.15-13.30)

Η Mantis Beyond Innovation, ως σύμβουλος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, στηρίζει έμπρακτα αυτή την πρωτοβουλία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.  Ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Χρήστος Νικολούδης, θα μιλήσει αναλυτικά για τα προγράμματα και τις δράσεις καινοτομίας για την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων.

«Θα χαρούμε πολύ να συμμετάσχετε σε αυτήν την ιδιαίτερη πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου, που αποτελεί πρωτοπόρο στην έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα τόσο στη Βόρειο Ελλάδα όσο και στη χώρα συνολικά.  Στην εκδήλωση θα ανακοινωθούν οι δράσεις και τα προγράμματα του Κόμβου καθώς και τρόποι που μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτά» επισημαίνουν οι διοργανωτές στο προσκλητήριο συμμετοχής τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.