Κλιμακωνουν τις κινητοποιησεις τους οι φοιτητες του Τμηματος Ελληνικης Φιλολογιας

Να φέρουν κοντά όλους τους φοιτητές των τμημάτων που θίγονται θέλουν τα μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους για να αποτρέψουν την συγχώνευση του Τμήματος τους με τα υπόλοιπα της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών που σχεδιάζεται με το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας, δηλώνουν τα μέλη του Συλλόγου φοιτητών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας.

Παράλληλα θέλουν να φέρουν κοντά όλους τους φοιτητές, αλλά ιδίως των δύο άλλων Τμημάτων που συγχωνεύονται, ώστε να μην πληγούν τόσο οι σπουδές τους, όσο και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Δεν βρήκαν σύμμαχο στις πρυτανικές αρχές

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος κ. Ευδοξία Παπαδημητρίου, ο Σύλλογος Φοιτητών καταδικάζει την προσπάθεια αυτή θεωρώντας πως δεν θα τους αποφέρει ουσιαστική βελτίωση στην εκπαιδευτική τους δραστηριότητα, ενώ αντίθετα θα δημιουργήσει προβλήματα και στα προγράμματα σπουδών τους.

«Είναι μια απαράδεκτη προσπάθεια γιατί έγιναν πίσω από την πλάτη των φοιτητών, καταργούν επαγγελματικά δικαιώματα από τις σχολές» σημείωσε, ενώ άγνωστο είναι τι αξία θα έχει το πτυχίο τους, και πώς θα μπορούν να ανταγωνιστούν τα υπόλοιπα Τμήματα Φιλολογίας.

Σε αυτό το πλαίσιο έκαναν μια σειρά από δράσεις με τους συμφοιτητές τους, θέλοντας να αναδείξουν πως δεν θέλουν να είναι πελάτες στις σχολές τους, ούτε να κυνηγούν πανάκριβα μεταπτυχιακά. «Δεν θέλουμε να μπούμε εμπόδιο στον εκσυγχρονισμό των σχολών μας. Θέλουμε να εξελιχθούν, αλλά μπορεί να εξελιχθεί μια Σχολή με τους όρους της συγχώνευσης;» αναρωτήθηκε η κ. Παπδημητρίου.

Αυτά εξέθεσαν στον Πρύτανη κ. Φώτη Μάρη, τον οποίο κάλεσαν ανοιχτά να τους δηλώσει τις διαθέσεις του στην κινητοποίηση της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου στην πρυτανεία, με την κ. Παπαδημητρίου να θεωρεί πως δεν τους στηρίζει σε αυτές τις κινητοποιήσεις, και πως είναι υπέρ σε κάθε προσπάθεια εξέλιξης των Σχολών, και να γίνουν ελκυστικές στους υποψηφίους φοιτητές.

Η ίδια θεωρεί πως για να γίνουν ελκυστικές οι Σχολές πρέπει να παρέχουν όλα τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, αλλά και την φοιτητική μέριμνα που χρειάζεται.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Οι εξελίξεις είναι πυκνές αυτή τη στιγμή, σημείωσε η Γραμματέας του Συλλόγου κ. Κατερίνα Γαβριηλίδου, που τόνισε πως βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πολιτική που δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών, με εκπτώσεις στα δικαιώματα και την κατάρτισή τους

Για αυτό προτίθενται να εντατικοποιήσουν τον αγώνα τους, με πιο μαζικές κινήσεις και κάλεσμα στους φοιτητές όλων των σχολών, αλλά κυρίως από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας και Παρευξεινίων, γιατί η συγχώνευση αυτή αφορά όλους τους, και όλα τα αντικείμενα είναι χρήσιμα για την εξέλιξη της επιστήμης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.