Κλιμακιο του Δημοκριτειου Πανεπιστημιου στην Πανεπιστημιουπολη της Καβαλας λιγο πριν τη συγχωνευση

Πολυπληθής αποστολή του ΔΠΘ σε μία πρώτη επί της ουσίας «επαφή» με την πανεπιστημιακή κοινότητα της Καβάλας

Το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2024 το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης «βρέθηκε» στην Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας [πρώην παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος] για μία πρώτη «αυτοψία» που θα κρίνει τα επόμενα βήματα της συγχώνευσης που ήδη αποτελεί Νόμο του Κράτους μετά και την ψήφισή της από τη Βουλή.

Στην Καβάλα βρέθηκαν όχι μόνον οι πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ, αλλά και σχεδόν όλα τα διευθυντικά στελέχη και οι προϊστάμενοι του Ιδρύματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πολυπληθής αποστολή κατέφτασε στην Καβάλα με ιδιωτικά ΙΧ αλλά και λεωφορεία που ήρθαν από Ξάνθη και Κομοτηνή.

Το κλίμα σε αυτή την πρώτη συνάντηση των δύο μερών χαρακτηρίζεται ως εγκάρδιο και άκρως θετικό, με τις αρχές του ΔΠΘ να δηλώνουν ενθουσιασμένα για την επικείμενη συγχώνευση που αναμένεται να δημιουργήσει έναν νέο και «δυνατό» ακαδημαϊκό πόλη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στις 09:30 ξεκίνησε η πρώτη ενημέρωση στο φουαγιέ του Μεγάλου Αμφιθεάτρου της Πανεπιστημιούπολης και ακολούθησαν τόσο συναντήσεις επιμέρους τμημάτων όσο και εκτεταμένες ξεναγήσεις στους χώρους του Ιδρύματος.

Τα στελέχη της Καβάλας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από το «πολυπληθές» της αποστολής του Δημοκρίτειου, αφού όλα αυτά τα χρόνια που η Καβάλα λειτουργούσε ως παράρτημα του ΔΙΠΑΕ, πέρα από τον Πρύτανη, ουδέποτε επισκέφτηκαν την πόλη επικεφαλής τμημάτων, διευθυντές σχολών ή/και προϊστάμενοι υπηρεσιών!

Οι άνθρωποι του ΔΠΘ δήλωσαν ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους έτσι ώστε οι διαδικασίες της συγχώνευσης να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν –ο Νόμος που ψηφίστηκε ορίζει ένα περιθώριο 90 ημερών– και με τρόπο ουσιαστικό. Εντυπωσιάστηκαν με τον όγκο των κτιριακών εγκαταστάσεων, διεμήνυσαν δε, ότι θα πρέπει να δρομολογηθεί η ανακαίνισή τους βάσει των υπαρχόντων μελετών για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού έργου.

Επισημαίνεται ότι με το πέρας της συγχώνευσης, η Καβάλα θα έχει πλέον δύο Σχολές με δύο Κοσμήτορες, ενώ ενεργοποιούνται και τα ξενόγλωσσα τμήματα που εδώ και πάνω από πέντε χρόνια βρίσκονταν «σε ύπνο» και ενισχύονται περαιτέρω οι υπάρχουσες δομές.

Χαρακτηριστικό του θετικού κλίματος και του ενδιαφέροντος ήταν ότι ενώ βάσει προγράμματος η επίσκεψη των στελεχών του ΔΠΘ επρόκειτο να τελειώσει στις 14:30 μετά το μεσημέρι, εντούτοις διήρκησε μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Πηγή: kavalapost

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.