Καταμεστο το αμφιθεατρο του ΤΕΦΑΑ για τις εργασιες του Συνεδριου «Κοινωνικη Αποστερηση, Παιδικη Προστασια και Ανθρωπινα Δικαιωματα» (+Gallery)

Πλέον των 500 συνέδρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό˙ 110 εισηγήσεις
Στο κατάμεστο αμφιθέατρου του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού άνοιξε τις εργασίες του το Συνέδριο «Κοινωνική Αποστέρηση, Παιδική Προστασία και Ανθρώπινα Δικαιώματα». Πρόκειται για το πρώτο συνέδριο που διοργανώνει το Τμήμα  Κοινωνικής Εργασίας του ΔΠΘ. Σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, που ξεπερνούν τους 500 παρακολουθούν ένα «πλούσιο» Συνέδριο που ξεπερνά τις 110 εισηγήσεις.
 
Το περιεχόμενο του άλλωστε θίγει ζητήματα που βρίσκονται στον πυρήνα της κοινωνικής πραγματικότητας της Ελλάδας κατά την περίοδο της κρίσης, όπως, μεταξύ άλλων, η φτώχεια και η ανεργία.

Την έναρξη του συνεδρίου σήμανε ο Πρύτανης του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ενώ παρόντες μεταξύ άλλων ήταν οι αντιπρυτάνεις κ.κ. Φώτης Μάρης, Ζωή Γαβριηλίδου και Μαρία Μιχαλοπούλου, ενώ τον Δήμο Κομοτηνής εκπροσώπησε απευθύνοντας και χαιρετισμό ο κ. Γιάννης Κυριαζής. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η κ. Τριανταφυλλιά Αθανασίου, πρόεδρος του ΣΚΛΕ, ο κ.Β. Ιωακειμίδης Διευθυντής του Κέντρου Κοινωνικής Εργασίας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης ο οποίος πραγματοποίησε στην συνέχεια και μία από τις πρώτες εισηγήσεις,  και η πρόεδρος του κλάδου Ευρώπης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινωνικών Λειτουργών Ana Radulescu.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης απο την κ.Μαρία Πετμετζίδου υπό τον συντονισμό της κ.Καλλινάκη, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν οι εισηγήσεις των κ.κ.Βασίλη Ιωακειμίδη, Χαράλαμπου Πουλόπουλου και Χρίστου Παπαθεοδώρου.


 

Ενδεικτικά οι θεματικές περιοχές του Συνεδρίου είναι οι εξής:
 
A. Κοινωνική εργασία με παιδιά σε περιβάλλον κοινωνικής αποστέρησης
Β. Κοινωνική πολιτική, οικονομική κρίση και παιδική προστασία
Γ. Πολιτικές προστασίας δικαιωμάτων παιδιών και αντιμετώπισης της αποστέρησης

Άλλωστε όπως είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Χαράλαμπος Πουλόπουλος, αναφερόμενος στη διοργάνωση, «το γεγονός ότι μπορούμε να διοργανώνουμε αυτό το συνέδριο είναι κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε, όχι μόνο με την τοπική κοινωνία, αλλά και σε εθνικό επίπεδο, στον πανελλαδικό χώρο και στο ευρωπαϊκό χώρο. Ήμασταν έτοιμοι. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε με την ορμή που ξεκινήσαμε».

 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος του συνεδρίου είναι επεξηγηματικός και των ενοτήτων που θα ακολουθηθούν κατά τις εισηγήσεις, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι των εργασιών του συνεδρίου αφορά και στα παράλληλα στρογγυλά τραπέζια και εργαστήρια, βιωματικού χαρακτήρα, που θα δώσουν την δυνατότητα στους συμμετέχοντες  να μπουν μέσα και να μάθουν από την εμπειρία.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.