Καλο 2022 για το Τμημα Ψυχολογιας στο Διδυμοτειχο

Δεν μπόρεσε να γεφυρώσει την απόσταση του χωρίζει ΔΠΘ και Δήμο Διδυμοτείχου ο Α. Συρίγος

Για το 2022, τουλάχιστον, μετατίθεται η ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, μιας και δεν φαίνεται να βρέθηκε η χρυσή τομή για την λειτουργία του από το Σεπτέμβριο.

Παρά την προσπάθεια της τελευταίας στιγμής, που φαίνεται να έκανε ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, ο οποίος την Πέμπτη συνάντησε τόσο τον Πρύτανη κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, όσο και τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου δεν φαίνεται να βρέθηκε λύση σε αυτό το ιδιότυπο μπρα ντε φερ που έχει εξελιχθεί μεταξύ του Δημάρχου και του ΔΠΘ για την στέγαση του Τμήματος σε πρώτη φάση.

Να θυμίσουμε πως πρόταση του Δημάρχου ήταν να στεγαστεί το Τμήμα στο 3ο Δημοτικό Διδυμοτείχου, και μετά από ένα χρόνο να μεταφερθεί σε αποθήκες της ΕΑΣ Διδυμοτείχου που έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια.

Την πρόταση αυτή απορρίπτει κάθετα το Πανεπιστήμιο, τόσο για πρακτικούς όσο και ακαδημαϊκούς λόγους, κάτι που έκανε ξεκάθαρο και με πρόσφατη απόφασή της η Σύγκλητος του Ιδρύματος.

Τελικά μετά την συνάντηση στο Διδυμότειχο ο κ. Συρίγος τόνισε πως παρά την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργήσει από φέτος το τμήμα, αυτό δεν ήταν δυνατό, και μετά τις ανταλλαγές εγγράφων, τόνισε πως η κυβέρνηση έκρινε πως θα είναι ασφαλές να μετατεθεί η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του τμήματος, για να δοθεί και περισσότερος χρόνος για να λυθεί το κτηριακό.

Ανέφερε δε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει το Τμήμα στο Διδυμότειχο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.