Ικανοποιηση στην Καβαλα για την ενταξη στο ΔΠΘ

Φ. Μάρης: «Σήμερα είναι η αρχή μιας σύνθετης προσπάθειας που θα στεφθεί από επιτυχία, με την στήριξη όλων και κύρια της ελληνικής κυβέρνηση»

Την ικανοποίηση τους για την ψήφιση του νομοσχεδίου, που εντάσσει τις πανεπιστημιακές σχολές της Καβάλας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (την Παρασκευή το βράδυ) εξέφρασαν όλοι οι συμμετέχοντες, το Σαββάτο το μεσημέρι, στην σύσκεψη στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου. Όπως τονίσθηκε η εξέλιξη αυτή αναγάγει το εν λόγω πανεπιστήμιο στο τρίτο μεγαλύτερο της χώρας και στο δεύτερο πολυθεματικότερο ενώ διαγράφεται ένα σαφέστατα περισσότερο δημιουργικό και παραγωγικό μέλλον προς όφελος τόσο της Καβάλας και της Περιφέρειας ΑΜΘ συνολικά, όσο και του ίδιου του πανεπιστημίου. Αυτά τονίστηκαν στην σύσκεψη και στην συνέχεια στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος, ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. καθ. κ. Φώτης Μάρης, οι βουλευτές κ.κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης Πασχαλίδης, ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης και οι καθηγητές κ.κ. Αθανάσιος Μητρόπουλος (πρώην κοσμήτορας), Μαρία Μιχαλοπούλου (μέλος της διοίκησης του Δ.Π.Θ.), Γεώργος Κύζας (πρόεδρος τμήματος Χημείας) και Νικόλαος Βορδός (πρόεδρος τμήματος Φυσικής).

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι «η ένταξη των σχολών της Καβάλας αλλά και της Δράμας στο Δ.Π.Θ. για εμάς στην διοίκηση της Περιφέρειας και για τον περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, ο οποίος απουσιάζει για προσωπικούς λόγους αλλά χαιρετίζει την όλη εξέλιξη, είναι μια πολύ σημαντική στιγμή. Καθώς οι σχολές μας εντάσσονται σε ένα μεγάλο, καταξιωμένο και κραταιό πανεπιστήμιο, γεγονός που τις κάνει να αναδείξουν το πραγματικό τους προφίλ και να μην συσχετίζονται πια με το παρελθόν. Ταυτόχρονα, όσον αφορά την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., η εξέλιξη αυτή μας δίνει την δυνατότητα να έχουμε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα για το σύνολο της περιφέρειάς μας. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα κρίσιμο και αποφασιστικό γεγονός καθώς ως Περιφέρεια ΑΜΘ, είμαστε ο κορυφαίος αναπτυξιακός θεσμός. Έτσι, θα ήθελα από τη θέση αυτή να ευχαριστήσω τον πρύτανη καθ. κ. Φ. Μάρη, όπως και όλους τους εμπλεκόμενους για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε. Να εκφράσω, επίσης, τις ευχαριστίες μου στους δύο παρόντες βουλευτές, τον κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και τον κ. Ι. Πασχαλίδη, αλλά και στους άλλους δυο που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, τον κ. Λαζαρίδη και την κ. Δεληκάρη. Να τονισθεί ότι και ο δήμαρχος κ. Θ. Μουριάδης και ο Δήμος Καβάλας είχαν σημαντική συμβολή στην μέχρι τώρα προσπάθεια. Τέλος ελπίζω ότι το μέλλον θα μας παρέχει πολλές νέες δυνατότητες και ευκαιρίες».

Ο πρύτανης καθ. κ. Φ. Μάρης χαρακτήρισε «ως ιστορική την ημέρα ένταξης των σχολών της Καβάλας και της Δράμας στο Δ.Π.Θ.» καθώς όπως σημείωσε το Πανεπιστήμιο «αποκτάει περιφερειακή εμβέλεια. Το κοινοβούλιο, τόνισε ο ίδιος, με μια ενισχυμένη πλειοψηφία 211 ψήφων δημιούργησε ένα Πανεπιστήμιο σε πληρότητα σπουδών, το δεύτερο στην Ελλάδα μετά το Α.Π.Θ. Αυτό το αποτέλεσμα προέκυψε από μια προσπάθεια σύνθεσης γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τόσο την Περιφέρεια Α.Μ.Θ., όσο και το Δήμο Καβάλας. Με ένα εξωστρεφές σχεδιασμό που θα εξελίσσεται συνεχώς και θα περιλαμβάνει βήματα ενίσχυσης της λειτουργίας, των υποδομών αλλά και ενίσχυσης της εμβέλεια στο διεθνές επίπεδο, στόχος είναι να αποτελέσει προορισμό τόσο για σπουδαστές από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Σήμερα είναι η αρχή μιας σύνθετης προσπάθειας που θα στεφθεί από επιτυχία, με την στήριξη όλων και κύρια της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο κ. Θ. Μουριάδης τόνισε ότι «ο Δήμος Καβάλας θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και δίπλα στο Δ.Π.Θ.», τονίζοντας ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν πρωτοβουλίες ενίσχυσης των μεταξύ τους σχέσεων σε νέα βελτιωμένη βάση.

Ομοίως, την ικανοποίηση τους εξέφρασαν και οι υπόλοιποι μετέχοντες στην συνέντευξη τύπου και αναφέρθηκαν στις ευοίωνες προοπτικές του πανεπιστημιακού ιδρύματος της Περιφέρειας ΑΜΘ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.