Η Σχολη Θετικων Επιστημων του ΔΙΠΑΕ θα μπει σε συζητησεις για συγχωνευση με το ΔΠΘ

Ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευση της Σχολής

Την απόφαση να μπει σε συζητήσεις για συγχώνευση με το ΔΠΘ έλαβε ομοφώνως η γενική συνέλευσης της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα.

Αφορμή για αυτή την εξέλιξη είναι η πρόσφατη εισήγηση του πρόεδρου της διοικούσας του ΔΙΠΑΕ για κατάργηση του τμήματος Φυσικής στην Καβάλα. Γεγονός που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων τόσο από τους καθηγητές όσο και από τους φοιτητές. Οι φοιτητές μέσω δύο νέων συλλόγων που συστάθηκαν αυτές τις ημέρες, Χημικού και Πληροφορικής, εκφράζουν την συμπαράσταση τους στους φοιτούντες στο Φυσικό που ζητούν την παραμονή τους στην Καβάλα.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, αναμένεται η αντίδραση του ΔΙΠΑΕ αλλά και του Υπουργείου Παιδείας, καθώς η τελική έκβαση θα καθοριστεί από τη στάση του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΙΠΑΕ επιθυμεί να κρατήσει τα υπόλοιπα τμήματα και ειδικά της Λογιστικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων, αλλά στο τέλος, αν υπάρξει πολιτική βούληση για την συγχώνευση της Σχολής Θετικών Επιστημών με το ΔΠΘ θα ακολουθήσει προς τη Θράκη, και η Σχολή Οικονομικών.

Η αιτία της αντίδρασης

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της διοικούσας του ΔΙΠΑΕ, Αθανάσιος Καΐσης, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, εισηγείται -και από αυτή την εισήγηση ξεκίνησαν οι αντιδράσεις- την κατάργηση του τμήματος Φυσικής με έδρα την Καβάλα, τη μεταφορά από τη Σίνδο στις Σέρρες του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, την κατάργηση του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα τη Σίνδο και τη συγχώνευση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων -με έδρα τη Σίνδο- με το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών στις Σέρρες, με λειτουργία και έδρα του συγχωνευθέντος τμήματος τις Σέρρες.

Επίσης, τη συγχώνευση του τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής των Σερρών με το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην ίδια πόλη και τη μεταφορά του Παραρτήματος του τμήματος Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.