Η φαντασια συναντα την επιχειρηματικοτητα στο Τμημα Οικονομικων Επιστημων

23 ομάδες κατέθεσαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο διδακτικό event «Marketing and Promotion» που συμπληρώνει 15 χρόνια

Δεκαπέντε χρόνια κλείνει φέτος το διδακτικό event «Marketing and Promotion» που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του μαθήματος Επιχειρηματικότητας Ι του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΔΠΘ, με τους τελειόφοιτους φοιτητές του Τμήματος να παρουσιάζουν, στο αίθριο έξω από το αμφιθέατρο του 4ου έτους του Τμήματος τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε μορφή poster, και στη συνέχεια τα διαφημιστικά spot που δημιούργησαν για αυτές.

Οι 23 Επιχειρηματικές Ομάδες των φοιτητών, για ακόμα μια χρονιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, από ιδέες που ξεκινούν από την καθημερινότητα, αλλά φτάνουν μέχρι και σημαντικά ζητήματα της εποχής μας.

Έτσι παρουσιάστηκαν μια σειρά από ιδέες, από ψηφιακές εφαρμογές που ασχολούνται με προτάσεις για ένδυση, θαλάμους αυτόματης εφαρμογής αντηλιακού στις παραλίες, μέχρι και ειδικών drone για την επιτήρηση των δασών και την πρόληψη των πυρκαγιών.

Φαντασία και δημιουργικότητα στις προτάσεις

Η εκδήλωση της Τρίτης είχε δύο ενότητες, την Poster Session, με παρουσίαση στο αίθριο με την μορφή posters των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών των φοιτητών που απευθύνεται σε πιθανούς επενδυτές στις επιχειρηματικές ιδέες, και την Promotional spot, με προβολή τηλεοπτικού διαφημιστικού spot που δημιούργησαν οι φοιτητές για το προϊόν τους που απευθύνεται στον τελικό καταναλωτή.

Τα παραπάνω θα διαγωνιστούν για τα 5 βραβεία Marketing και Promotion του μαθήματος, Βραβείο καλύτερου Poster, Βραβείο Δημιουργικού στο spot, Βραβείο καλύτερων Εφέ στο spot, Καλύτερου συνολικά spot και στόχευσης καταναλωτή με το spot.

Επίσης στο πλαίσιο του μαθήματος γίνεται ταυτόχρονα και διαγωνισμός Stock Trading στην επενδυτική πλατφόρμα Investopedia. Ο/η φοιτητής/τρια που θα πρωτεύσει θα κερδίσει έναν mini projector.

Για ακόμα μια χρονιά κατατέθηκαν πολλές καλές ιδέες, τόνισε ο κ. Γκόγκας, και αυτός είναι και ο σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης, «να χρησιμοποιήσουν την φαντασία και τη δημιουργικότητα τους, και να φτάσουν σε καινοτόμες ιδέες και καινοτόμα προϊόντα» σημείωσε, αλλά και να μάθουν να τα παρουσιάζουν, τόσο με τα poster όσο και τα διαφημιστικά spot, τα οποία είναι πολύ αξιόλογα, και κάποια από αυτά σχεδόν επαγγελματικά.

«Αυτό θα τους δώσει πίστη στις δυνάμεις τους και τις εμπειρίες για να πετύχουν» τόνισε. Θεωρεί δε σημαντικό πως πολλές φορές οι επιχειρηματικές τους ιδέες βασίζονται στις προσωπικές τους εμπειρίες, γιατί πολλές φορές έτσι ξεκινούν όλες οι καινοτομίες, από ένα δικό μας πρόβλημα που κάποιοι βρίσκουν λύσεις και το κάνουν επιχείρηση.

Όπως κάθε χρόνο θα γίνουν βραβεύσεις και των καλύτερων, από τα poster μέχρι τα πλήρη επιχειρηματικά πλάνα που θα καταθέσουν οι ομάδες, συνεχίζοντας ακάθεκτοι.

Μικρές επιχειρηματικές ιδέες, μεγάλες προσδοκίες

Μια απλώστρα με ηλιακά πάνελ για ένα «στεγνό» αύριο δημιούργησε η ομάδα i-fi, με την απλώστρα τους να είναι ειδικά κατασκευασμένη για να μπορέσει να βοηθήσει στο στέγνωμα των ρούχων σε βροχερές συνθήκες και συνθήκες υγρασίας.

Η μονάδα θα διαθέτει θέρμανση αλλά και ανεμιστηράκια για την διάχυση του θερμού αέρα, καθώς και μπαταρία που θα φορτίζεται μέσω των ηλιακών πάνελ, μιας και η χρήση του μηχανήματος θα γίνεται τις βροχερές ή συννεφιασμένες μέρες.

Η ομάδα Future Project δημιούργησε το micro Green app, το οποίο δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να ελέγχει την καλλιέργειά του, μικρή η μεγάλη, οικιακή ή επαγγελματική, μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Αυτό γίνεται με την τοποθέτηση chip στο έδαφος, που θα αντλούν στοιχεία για την θερμοκρασία, την υγρασία, τους κινδύνους και άλλα στοιχεία, δίνοντας τον πλήρη έλεγχο στον χρήστη.

Φυσικά από τις ιδέες δεν μπορούσαν να λείπουν κάποιες για την καθημερινότητα, μεταξύ των οποίων ήταν και η UmbraPack, με την ομάδα των φοιτητών να δημιουργούν μια τσάντα, η οποία περιλαμβάνει και μια ενσωματωμένη ομπρέλα, η οποία ανοίγει πατώντας μόνο ένα κουμπί στους ιμάντες ώμου.

Τα μέλη της ομάδας διαβεβαιώνουν πως έχουν βρει λύση ώστε η ομπρέλα να ανοίγει χωρίς να ενοχλεί αυτόν που την φορά, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να έχει και το κεφάλι του στεγνό, και τα χέρια του ελεύθερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.