Η επιστημονικη εξελιξη των φοιτητων του Τμηματος Παρευξεινιων στο προσκηνιο

Στην ημερίδα «(δια/πολύ) πολιτισμικές διαδρομές φοιτητών/τριών του Τ.Γ.Φ.Π.Π.Χ.» που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή

Την επιστημονική τους πρόοδο, μέσα από τις εργασίες του προηγούμενου εξαμήνου, έδειξαν οι φοιτητές του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών το πρωί της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου, στην 3η Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «(δια/πολύ) πολιτισμικές διαδρομές φοιτητών/τριών του Τ.Γ.Φ.Π.Π.Χ.».

Απτό παράδειγμα της προόδου αυτής, το γεγονός ότι οι εργασίες που παρουσιάστηκαν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την παρουσίαση σε ένα συνέδριο, καθώς έχουν ελεγχθεί από το λογισμικό του Πανεπιστημίου για την κειμενική τους ομοιότητα κι ακολουθούν τις προδιαγραφές στην χρήση της βιβλιογραφίας.

Πορεία προς την επιστημονική εξέλιξη των φοιτητών

Η Ημερίδα και όλη η προετοιμασία των εργασιών αποτελεί μια πορεία προς την επιστημονική εξέλιξη των φοιτητών τους, σημείωσε η κ. Μαρία Δημάση, Αντιπρόεδρος του Τμήματος. Η συγκεκριμένη ημερίδα ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κ. Μανόλη Σέργη, όμως η πανδημία περιόρισε τις δραστηριότητές τους.

Βέβαια το 2021 πραγματοποιήσαν την εκδήλωση διαδικτυακά, και φέτος αποφάσισαν να την πραγματοποιήσουν ξανά δια ζώσης, για να αρχίσουν να βλέπονται με τους μαθητές τους, και να αποκτήσουν ξανά την διάδραση που έχασαν τα προηγούμενα δύο χρόνια.

«Κύριος στόχος είναι το μάθημα να αποκτήσει άλλο ενδιαφέρον και να δημιουργηθούν κίνητρα προς τον φοιτητή» ανέφερε, ώστε η μελέτη να μην είναι αποκλειστικά για τις εξετάσεις, αλλά να μάθουν πώς να δουλεύουν και πώς να εξελίσσονται επιστημονικά.

Άλλωστε οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα είναι οι εργασίες των μαθημάτων, και δεν έγιναν αποκλειστικά για αυτή. Όσο για τον τίτλο, «(δια/πολύ) πολιτισμικές διαδρομές φοιτητών/τριών του Τ.Γ.Φ.Π.Π.Χ.» αυτός οφείλεται στα μαθήματα, και το περιεχόμενο των εργασιών.

Πρόθυμη συμμετοχή των φοιτητών

Η ανταπόκριση των φοιτητών ήταν πολύ καλή, σημείωσε η κ. Αγγελική Μουζακίτη, Ε.ΔΙ.Π. του τμήματος, που επισήμανε πως στην ημερίδα είδαμε το τελικό αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που κράτησε όλο το εξάμηνο, από την συλλογή του υλικού, την έρευνα, την επεξεργασία, την σύνθεση, τη συνεργασία. «Τους αρέσει, θέλουν να συμμετάσχουν και είναι καλό για αυτούς γιατί εξοικειώνονται με την συνεδριακή διαδικασία, προσομοιώνοντας ένα πραγματικό συνέδριο» ανέφερε.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως δίνεται στους συμφοιτητές τους ένα καλό κίνητρο για να βελτιωθούν και να παρουσιάσουν και αυτοί στο μέλλον στα επόμενα συνέδρια, που ελπίζει πως θα γίνουν θεσμός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.