H ELSA Komotini γιορταζει τα 20 χρονια λειτουργιας της!

Διοργανώνει πάρτυ γνωριμίας με τα μέλη της

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:00, η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Τμήματος Κομοτηνής, γνωστή και ως ELSA Komotini, διοργανώνει εορταστική εκδήλωση στη Λέσχη Κομοτηναίων, με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από την ίδρυσή της.

H ELSA (European Law Students’ Association) αποτελεί έναν υπερεθνικό, μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό Οργανισμό φοιτητών νομικής και νέων νομικών, ο οποίος λειτουργεί σε περισσότερες από 43 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Βασικοί στόχοι του είναι η προώθηση της νομικής επιστήμης σε όλους τους τομείς, η διοργάνωση δράσεων που φέρνουν πιο κοντά τους εκκολαπτόμενους νομικούς με την αγορά εργασίας, καθώς και η διασύνδεση των φοιτητών νομικής και των νέων νομικών ανά τις διάφορες χώρες.

Το πρώτο σωματείο της ELSA Greece στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1990. Στην Κομοτηνή, το τοπικό σωματείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2003, σηματοδοτώντας την απαρχή μιας μακράς και επιτυχούς πορείας στη χώρο της Νομικής του Δ.Π.Θ. Τη φετινή χρονιά, το παράρτημα της ELSA Komotini αριθμεί περισσότερα από 200 ενεργά μέλη από τη Νομική του Δ.Π.Θ.

Η ELSA Komotini προσφέρει μια σειρά ευκαιριών σε όλα τα ενεργά μέλη της. Εκτός από τη διοργάνωση πλείστων εκδηλώσεων ακαδημαϊκού και επιστημονικού ενδιαφέροντος, η ELSA προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για τη προσωπική εξέλιξη των φοιτητών. Βασικότερο και παλαιότερό της πρόγραμμα, αποτελούν τα ELSA Traineeships, τα οποίο συνιστούν μια μοναδική ευκαιρία για πρακτική άσκηση σε οργανισμούς και δικηγορικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν δια της παρουσίας τους, παλιοί φοιτητές της Νομικής του Δ.Π.Θ, οι οποίο συνέβαλαν αποφασιστικά στην εξέλιξη και την ισχυροποίηση του τοπικού σωματείου της ELSA Komotini. Ταυτόχρονα, στην εκδήλωση θα βρεθούν εκπρόσωποι τόσο της ELSA Greece όσο και της ELSA International. Όλοι οι παραπάνω, θα αναφερθούν στους λόγους που τους ώθησαν να ασχοληθούν ενεργά με την ELSA και στην πορεία τους μέσα στο δίκτυο του Οργανισμού. Ακόμη, θα μιλήσουν για την ιστορική εξέλιξη της ELSA ευρύτερα, ενώ στο τέλος θα αναλύσουν τις προοπτικές και τις προκλήσεις του μέλλοντος για το τοπικό σωματείο.

Καθώς «η ELSA είναι οι άνθρωποι της» στόχος είναι αυτή η ευκαιρία να λειτουργήσει πρώτα απ’ όλα ως δίαυλος συνένωσης των γενεών της ELSA Komotini.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί πάρτυ στο Bizarre (Υπόγειο της Λέσχης Κομοτηναίων) , κατά το οποίο οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τους ανθρώπους της ELSA Komotini. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.