Γνωρισαν την χορευτικη και γαστρονομικη παραδοση της Ελλαδας φοιτητες του Erasmus

Στον φιλόξενο χώρο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής οι φοιτητές του παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα

Την χορευτική και γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας γνώρισαν το απόγευμα της Δευτέρας 15 Απριλίου στο χώρο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής 45 φοιτητές από  διάφορες χώρες που βρέθηκαν στην Κομοτηνή στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+, σε μια συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, καθώς και άλλοι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα από διάφορες σχολές του ΔΠΘ.

Οι φοιτητές του ΤΕΦΑΑ παρουσίασαν χορούς από τον Πόντο, την Ανατολική Ρωμυλία, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Κρήτη, την Πάρο, και καταχειροκροτήθηκαν από τους φοιτητές, ενώ στη συνέχεια έξω από την αίθουσα οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να συνδυάζουν την γνωριμία με τον Ελληνικό Πολιτισμό με τις Ελληνικές γεύσεις, που προσέφεραν επιχειρήσεις της περιοχής. 

Κοντά στην κοινωνία το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Στην υποδοχή των φοιτητών ήταν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κ. Γεωργία Υφαντίδου, που τόνισε πως η εκδήλωση συνδυάζει δύο ειδικότητές τους, την ειδικότητα Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής και την ειδικότητα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών.

Στο πλαίσιο του μαθήματος Μαζική Άσκηση, που αφορά τα δρώμενα μαζικού ενδιαφέροντος, έμαθαν πώς θα ασχοληθούν με την προώθηση του, πώς θα λειτουργήσει, πώς ο χορός μαζί με την άθληση μπορούν να προάγουν εάν τόπο, και συνεργάστηκαν για να παράξουν το αποτέλεσμα επί σκηνής.

Για αυτό και οργάνωσαν μια ελληνική παραδοσιακή δράση, με χορούς από όλη την Ελλάδα, φορεσιές από όλη την Ελλάδα, επιδεικνύοντας τους χώρους, ενώ στη συνέχεια οι φοιτητές γεύτηκαν κρασί, εδέσματα και γλυκά, που προσέφεραν επιχειρήσεις από την Περιφέρεια και την Κομοτηνή, συνδυάζοντας τον πολιτισμό με τη γεύση.

Το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, σημείωσε, είναι πάντα κοντά σε κοινωνικές δράσεις, ανοιχτό προς την κοινωνία, και αυτό θεωρεί η κ. Υφαντίδου πως φαίνεται από την ανταπόκριση των χορηγών που αγκάλιασαν την εκδήλωση.

Ευκαιρία για συνεργασία ειδικοτήτων

Την χαρά της για την άψογη συνεργασία των δύο ειδικοτήτων που πραγματοποιήσαν την δράση εξέφρασε η κ. Αθηνά Πίτση, Ε.Ε.Π. του ΤΕΦΑΑ στον υποτομέα του Ελληνικού χορού, η οποία τόνισε πως οι φοιτητές ανταποκρίθηκαν άμεσα, έκαναν το πρόγραμμα τους, εντόπισαν φορεσιές από τα μέρη της Ελλάδας οι χοροί των οποίων παρουσιάστηκαν.

Θεωρεί δε θετικό πως μέσω του προγράμματος Erasmus οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με συναδέρφους τους από διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς, ώστε να δείξουν σημαντικά στοιχεία του πολιτισμού της χώρας, στο πλαίσιο της γενικότερης εξωστρέφειας του Τμήματος προς ωφέλεια της τοπικής κοινωνίας, αλλά και πέρα αυτής.

Δράση στο πλαίσιο των 40 ετών του ΤΕΦΑΑ

Η δράση διοργανώθηκε στο πλαίσιο των 50 ετών του ΔΠΘ και των 40 ετών του ΤΕΦΑΑ, σημείωσε ο Καθηγητής κ. Γιώργος Κώστα, επισημαίνοντας πως γίνεται μια προσπάθεια εξωστρέφειας από το ΔΠΘ γενικά και ειδικά από το ΤΕΦΑΑ, που προσπαθεί να επισκεφτεί χώρους έρευνας στην Ευρώπη, αλλά και να πραγματοποιήσουν δράσεις κινητικότητας για το προσωπικό και τους φοιτητές τους.

Με αυτό τον τρόπο μπορούν να πηγαίνουν φοιτητές από το Τμήμα τους στο εξωτερικό, αλλά και να έρχονται φοιτητές από όλη την Ευρώπη στο Τμήμα τους, μοιραζόμενοι εμπειρίες και απόψεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.