«Γνωριμια με τη Ρωσια» στο Τμημα Παρευξεινιων

Τις δυνατότητες που τους δίνει η Ρωσική κατεύθυνση τόσο κατά την διάρκεια των σπουδών τους όσο και μετά από αυτές γνώρισαν οι πρωτοετείς φοιτητές

Εκδήλωση με θέμα «Γνωριμία με τη Ρωσία», ένα καλωσόρισμα των πρωτοετών της Ρωσικής κατεύθυνσης, διοργάνωσαν το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών με το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Νοεμβρίου στο χώρο του τμήματος.

Το καλωσόρισμα των μαθητών αποτελεί μια παράδοση στο Τμήμα και ειδικά στην κατεύθυνση, που είναι σταθερά η δημοφιλέστερη του, και μετά από μια υποχρεωτική διακοπή, λόγω του κορωνοϊού, επέστρεψε για να δώσει στους φοιτητές μια γεύση από το τι θα ζήσουν τα επόμενα χρόνια, αλλά και τις προοπτικές που έχουν μετά την αποφοίτηση τους από το Τμήμα.

Όπως σημείωσε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος, Διευθυντής και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού κ. Ελευθέριος Χαρατσίδης, κάθε χρόνο πραγματοποιούν ένα ωραίο πρόγραμμα για τους νέους φοιτητές, και προσθέτουν πάντα κάτι καινούριο.

Έτσι φέτος μια από τις παλιότερες φοιτήτριες τραγούδησε στα Ρώσικα, άλλες φοιτήτριες είπαν ποιήματα στα Ρώσικα, μαζί με άλλες μικρές εκπλήξεις για τα παιδιά.

Μια γεύση από Ρωσία στην έναρξη του Τμήματος

Υπεύθυνη για την διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν η διδάσκουσα της Ρωσικής γλώσσας στο τμήμα κ. Όλγα Αλεξέεβα, που τόνισε πως θέλησαν να κάνουν δια ζώσης την συνάντηση αυτή, μιας και τους έλειψε αυτή η ζωντανή επικοινωνία.

«Διοργανώσαμε αυτή τη συνάντηση για να καλωσορίσουμε τους φοιτητές, αλλά και για να τους βάλουμε λίγο στο Ρωσικό κλίμα» σημείωσε, για αυτό και τους παρέθεσαν λεπτομέρειες για τον πολιτισμό και την ιστορία της Ρωσίας, για την γεωγραφία της, προσπαθώντας παράλληλα να τους διασκεδάσουν.

Στο πλαίσιο αυτό ετοίμασαν μερικές βιντεοπαρουσιάσεις, μέσα από τις οποίες παρουσιάζουν τι έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί το Κέντρο Ρωσικής Γλώσσας και Πολιτισμού, δείχνοντας πως οι φοιτητές του Τμήματος συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούν και αναδεικνύοντας πόσο καλά έχουν μάθει την Ρωσική Γλώσσα.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε και ένα μικρό βίντεο με αποφοίτους του τμήματος που τώρα συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Ρωσία και περιγράφουν πώς ζουν, πώς είναι οι σχολές και οι σπουδές τους, με συμβουλές προς τους πρωτοετείς φοιτητές.

Άλλωστε πολλοί φοιτητές του τμήματος, όταν ξεκινούν δεν ξέρουν καθόλου ρωσικά, όμως με επιμονή και διάβασμα, σημείωσε η κ. Αλεξέεβα, και αγάπη για αυτό που κάνουν, φτάνουν πολύ ψηλά.

Χαρά για την επιστροφή στην άμεση εκπαιδευτική διαδικασία

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και η Αντιπρόεδρος του Τμήματος κ. Μαρία Δημάση, που σημείωσε πως η προσπάθεια των καθηγητών, και ειδικά του επιστημονικά υπευθύνου κ. Χαρατσίδη, είναι συνεχής, για την διαρκή επικοινωνία των διδασκόντων με τους φοιτητές, όχι μόνο για την εκπαιδευτική καθημερινότητα, αλλά για να έχουν οι δεύτεροι την δυνατότητα χρήσης της γλώσσας που δήλωσαν από την πρώτη μέρα.

Η κ. Δημάση τόνισε πως η ομάδα διδασκόντων, από την Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Σοφία Αμοιρίδου, που είναι υπεύθυνη της κατεύθυνσης, μέχρι την κ. Αλεξέεβα, την κ. Βασιλική Ναζαρετιάν, την κ. Οξάνα Καλιτά, είναι μια δυναμική ομάδα, με γνώση στην μεθοδολογία και την παιδαγωγική διαχείριση στην εκμάθηση της γλώσσας, που κάνει μια συγκινητική προσπάθεια.

Μετά από τόσο καιρό μαθημάτων από απόσταση, σημείωσε, το να βλέπουν τους φοιτητές, ακόμα και φορώντας τις μάσκες, είναι η αναβίωση της αγάπης τους για το Τμήμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.