Για ποσο θα παραμεινουμε απραγοι σε ενα προβλημα που απασχολει την φοιτητικη κοινοτητα του ΔΠΘ;

Άπραγοι φαίνεται ότι στεκόμαστε σε ένα πρόβλημα που μας απασχολεί και θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα τον ερχόμενο χειμώνα ως φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Κομοτηνής. Το πρόβλημα της μετακίνησης από και προς την πανεπιστημιούπολη είχε αρχίσει από τον Μάιο που η συμβαλλόμενη εταιρεία αστικών μείωνε ολοένα τα δρομολόγια χωρίς ενημέρωση προς τους φοιτητές εξαιτίας της επερχόμενης λήξης της σύμβασης της με το Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια, και αφού γυρίσαμε μετά από δυο μήνες στην πόλη για εξεταστική, υπάρχει πλέον αντίτιμο για τα δρομολόγια που υπήρχαν για χρόνια δωρεάν και συρρίκνωση ανά μισή ώρα των λεωφορείων ενώ έρχονταν ανά ένα τέταρτο. Η εταιρεία δεν ανανέωσε την σύμβαση της με το Πανεπιστήμιο κι έτσι η χρηματοδότηση από αυτό έπαψε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή αντιτίμου για τους φοιτητές. 

Άραγε οι ευθύνες που πρέπει ν αποδοθούν; Στο πανεπιστήμιο ή στα αστικά Κομοτηνής;

Ο χειμώνας πάλι θα μας βρει με την υπό το μηδέν θερμοκρασία στην Κομοτηνή να περιμένουμε ένα λεωφορείο ανά μισή ώρα.

Μήπως οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών θα έπρεπε να κινητοποιηθούν ώστε ν βρεθεί άμεσα μια λύση; Μήπως η διοίκηση του πανεπιστημίου οφείλει να πιέσει και να ζητήσει από την κυβέρνηση κονδύλι για την μεταφορά των φοιτητών; Άλλωστε αποτελεί για χρόνια κατοχυρωμένο δικαίωμα η δωρεάν μεταφορά των φοιτητών στην Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη.

Ωστόσο, σε Πάτρα και Ρέθυμνο κι άλλες φοιτητικές πόλεις κάτι τέτοιο δεν ισχύει και οι φοιτητές αναγκάζονται να πληρώνουν για να πηγαίνουν στις σχολές τους. Γιατί όμως να χαθεί ένα τέτοιο δικαίωμα και προνόμιο που είχαν οι φοιτητές στην Θράκη; Γιατί να μην προσπαθήσουμε ως φοιτητές να το διεκδικήσουμε και να το διατηρήσουμε;

Ερωτήματα, ερωτήματα δίχως να λαμβάνονται απαντήσεις, δίχως να δίνεται μια λύση και με ταλαιπωρία των φοιτητών ενόψει εξεταστικής.

*Η Μπέτυ Αλουπογιάννη είναι Φοιτήτρια Νομικής ΔΠΘ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.