Φωτης Μαρης: «Θα επιμεινουμε και στην ιδρυση του Τμηματος Εργοθεραπειας τωρα»

«Κάθε άλλη λύση θα είναι μισή» το μήνυμα του Πρύτανη του ΔΠΘ προς το Υπουργείο Παιδείας με αφορμή την υπό ψήφιση διάταξη ίδρυσης του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο

Αισιόδοξος για την «συμπερίληψη» και του Τμήματος Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή, στην διάταξη που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση την εβδομάδα αυτή από την Υπουργό Παιδείας και αφορά στην ίδρυση του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο, εμφανίστηκε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, 27 Μαρτίου, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ.Φώτης Μάρης.

Ερωτηθείς σχετικά με την εξέλιξη σε ό,τι αφορά το Τμήμα Ψυχολογίας, ο ίδιος αρχικά χαιρέτησε τη νομοθετική ρύθμιση που έρχεται για να υπογραμμίσει ωστόσο πως «θα ήμασταν ικανοποιημένοι αν αυτή συμπεριελάμβανε και το Τμήμα Εργοθεπαρείας στην Κομοτηνή».

Ο ίδιος έκανε γνωστό πως η διοίκηση του ΔΠΘ βρίσκεται σε συζητήσεις με το Υπουργείο Παιδείας και θα επιμείνουν ώστε το αίτημα αυτό να γίνει αποδεκτό στο σύνολό του.

«Οποιαδήποτε άλλη λύση θα είναι μισή λύση για εμάς» επεσήμανε ο κ.Μάρης για να τονίσει πως «δεν βοηθάει ούτε το πανεπιστήμιο, αλλά ούτε και την περιοχή στον αναπτυξιακό της σχεδιασμό».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος της εβδομάδας και με την ψήφιση της σχετικής διάταξης, με το ΔΠΘ να επιμένει στην ίδρυση και του Τμήματος Εργοθεραπείας τώρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.