Επιτυχημενο το 1ο Συνεδριο Φοιτητων Ιστοριας και Εθνολογιας Κομοτηνης

Παρουσιάστηκαν 24 εισηγήσεις

Από επιτυχία στέφθηκε το 1ο Συνέδριο Φοιτητών Ιστορίας και Εθνολογίας Κομοτηνής που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του τμήματος. Πρόκειται για μια διοργάνωση που φιλοδοξεί να μείνει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές φοιτητών, προωθώντας τη φοιτητοκεντρική μάθηση.

Στις διήμερες εργασίες του Συνεδρίου, αναπτύχθηκαν 24 εισηγήσεις που κάλυπταν όλα τα επιστημονικά αντικείμενα που θεραπεύει το τμήμα. Ανάμεσα στις εισηγήσεις και αυτή της Δρ. Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, κ. Αλεξάνδρας Τράντα με τίτλο «Αντικείμενα και βλέμματα» που στήριξε τη διοργάνωση με αυτόν τον τρόπο.

Όπως στήριξη στο Συνέδριο παρείχαν και οι καθηγητές και η διοίκηση του Τμήματος και της Σχολής, που ανέλαβαν τον συντονισμό των συνεδριών και τη στελέχωση της επιστημονικής επιτροπής του Συνεδρίου.

Η πρωτοβουλία βεβαίως ανήκει στους φοιτητές του Τμήματος με την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου να αποτελείται από τους: Αθηνά Κράτση, Αναστασία Παρτώνα, Γκυλσίνα Ράσκα, Γιάννη Τζούφα, Δημήτρη Μπούνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα του Συνεδρίου διανθίστηκε και με παράλληλες δράσεις, όπως ενημέρωση για παραπλήσιο συνέδριο, καθώς και ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής.

Φωτογραφίες: Νάντια Μαχά-Μπιζούμη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.