Επιτυχημενη η πρωτη διοργανωση του Duth Campus Run στην Πανεπιστημιουπολη

Φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός

Το πρώτο Duth Campus Run πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Απριλίου με επιτυχία στην Πανεπιστημιούπολη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η διοργάνωση συγκέντρωσε περίπου 500 συμμετοχές από διάφορες ηλικιακές ομάδες.

Απευθύνοντας χαιρετισμό ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης κ. Εμμανουήλ Ταπατζάς καλωσόρισε τους δρομείς και τους θεατές, στην διοργάνωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΤΕΦΑΑ.

«Στηρίζουμε έμπρακτα το τμήμα φυσικής αγωγής, τιμώντας, μαζί με τους καθηγητές, το προσωπικό και τους φοιτητές, τα σαράντα χρόνια επιστημονικής και κοινωνικής προσφοράς. Ένα Τμήμα άρρηκτα συνδεδεμένο με την τοπική μας κοινωνία και τους ανθρώπους της. Με μεγάλη προσφορά στην ανάπτυξη του αθλητισμού στη Ροδόπη και ευρύτερα στη Θράκη σε πολλά επίπεδα. Με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, ενός τομέα με τεράστιες δυνατότητες και προοπτικές στην περιοχή μας, τις οποίες εμείς ως νέα διοίκηση θα αξιοποιήσουμε και θα αναδείξουμε» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ταπατζάς και λίγο πριν δώσει το σήμα της εκκίνησης δεν παρέλειψε ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη που στάθηκε αρωγός τη διοργάνωσης ενώ συνεχάρη όλους τους συντελεστές και ειδικά τους εθελοντές που στήριξαν οργανωτικά τον αγώνα.

Η εκδήλωση φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως θεσμός στο μέλλον σύμφωνα με τον υπεύθυνο της εκδήλωσης κ. Μιχάλη Πολυτσάκη. Ο ίδιος εκμυστηρεύθηκε πως η συμμετοχή υπερέβη τις προσδοκίες, εξηγώντας πως το πρώτο Duth Campus Run αποτελεί έναν θετικό βήμα προς την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας και του αθλητισμού στην περιοχή, ενώ παράλληλα προσφέρει ευκαιρίες εκπαίδευσης και εθελοντικής συμμετοχής σε νέους αθλητές και επαγγελματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας υποστηρίχθηκε υγειονομικά από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και από την Ιατρό παθολόγο Βούλα Ελευθεριάδου ενώ συμμετείχε και το Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών Θράκης.

Μία σημαντική πτυχή της εκδήλωσης ήταν η συμμετοχή και συνεισφορά των 40 εθελοντών της ειδικότητας κλασικού αθλητισμού του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου, οι οποίοι εκπαιδεύονται για τη μελλοντική τους επαγγελματική καριέρα μέσα από αυτή την εμπειρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.