Επιτυχημενη η «επιστροφη» του TEDxDUTH

Όλα όσα έλαβαν χώρα στην φετινή διοργάνωση με θέμα «Τὰ πάντα ῥεῖ»

Η 4η διοργάνωση TEDxDUTH πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Κομοτηνή, στο κτήριο της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με θέμα «Τὰ πάντα ῥεῖ».

Αφού προηγήθηκε το καλωσόρισμα όλων των επισκεπτών και συμμετεχόντων με ένα σύντομο Breakfast με προϊόντα της Mondelez, η έναρξη του συνεδρίου σηματοδοτήθηκε από την μουσική υπόκρουση αρχαίας ελληνικής λύρας και την Ευαγγελία Κοψαλίδου.

Έπειτα, ακολούθησαν χαιρετισμοί από την υπεύθυνη καθηγήτρια και μέλος συμβουλίου διοίκησης Δ.Π.Θ. την Δρ. Μαρία Μιχαλοπούλου, τον επικεφαλής της διοργάνωσης Σαράντη Αντωνίου, τον κ. Φυτιάνο από την Alumil, και την κα. Γκιουλτζάν από τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και τέλος από τον παρουσιαστή του συνεδρίου, Γιώργο Χατζηπαύλου.

Οι ομιλίες ξεκίνησαν με το πρώτο session (“Diving into the Ripple effect”) και ομιλητές τον κ. Sherif Barakat, ο οποίος ανέδειξε την σημασία της βιωσιμότητας, και την κα. Νατάσσα Βαφειάδου, η οποία ανέδειξε το πώς οι επιταγές της κοινωνίας μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο ενημέρωσης στα σύγχρονα ειδησεογραφικά μέσα.

Ύστερα από ένα διάλειμμα όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν φαγητό και καφέ από τους συνεργάτες Pistacchio & Meat Company Απόστολος Παπαδόπουλος.

Στην συνέχεια, ακολούθησε το session 2 (‘’The Pulse of Progress’’) και με ομιλητές την κ.Φαίη Μακαντάση, αναδεικνύοντας σοβαρές πτυχές που χρήζουν αλλαγή στην Ελληνική κοινωνία, και τον κ.Φώτη Ζανταλή, ο οποίος παρουσίασε την εξέλιξη της τεχνολογίας και την λογική αντιμετώπιση του φόβου απέναντί της.

Πριν την έναρξη του τελευταίου Session με θέμα “Finding your Inner harmony”, οι συμμετέχοντες απόλαυσαν πλήρες μενού από τους σπουδαστές μαγειρικής των ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, ενώ για τα αναψυκτικά τους η Coca-Cola Τρία Έψιλον είχε φροντίσει να είναι άφθονα.

Σε αυτό το session με ομιλητές την κ.Μαρίνα Ντονοπούλου η οποία ανέδειξε μέσα από την βιωματική της εμπειρία την ενασχόλησή της με το anti-trafficking και τον κ. Φάνη Δέλλιο που εξίσου μέσω της βιωματικής του εμπειρίας ανέδειξε την σημασία αναζήτησης βοήθειας ιδίως για θέματα που αφορούν εξαρτήσεις και εθισμό. Ακολούθησε το performance του συγκροτήματος JazzJamJar και της Αργύνης Ρίζου. Το session 3 ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κ. Μπάμπη Θεολόγη, πρώην κατάδικο ο οποίος πλέον προσπαθεί, όπως υποστηρίζει, να γίνει παράδειγμα προς αποφυγή και να βοηθήσει την νεολαία.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 6 διαδραστικά workshops. Η Alumil παρουσίασε μεθόδους βιώσιμης ανάπτυξης, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έδειξαν πρακτικές τεχνικές διαπραγμάτευσης, η Κοιν.Σ.Επ «Actοἶδα» προσπάθησε να αναδείξει την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία, ενώ η Βασιλική Στρώλη μύησε τους συμμετέχοντες στον φανταστικό κόσμο της δημιουργικής γραφής, το Europe Direct διαδραστικά παρουσίασε τις ευκαιρίες και τις προοπτικές για τους νέους στην Ευρώπη. Τέλος η φοιτητική ομάδα βιομηχανικής ρομποτικής Democritus Industrial Robotics παρουσίασε εφαρμογές αυτοματοποίησης με χρήση Arduino στους θεατές.

Φοιτητές και επιχειρείν ήρθαν κοντά στο TEDxDUTH Career

Οι συμμετέχοντες για δεύτερη συνεχή χρονιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις συνεργάτιδες εταιρείες, στο πλαίσιο του TEDxDUTH Career, να συζητήσουν στο πλαίσιο mock interview, και να μοιραστούν μαζί τους τα βιογραφικά τους. Την δράση υποστήριξαν οι ENA Σύμβουλοι Ανάπτυξης, η Alumil και η PRISMA Electronics.

Στο συνέδριο έδωσαν το παρόν αρκετοί συνεργάτες και μέλη της φοιτητικής κοινότητας παρουσιάζοντας τις δράσεις τους στους συμμετέχοντες του συνεδρίου. Μαζί μας ήταν η Democritus Racing Team με το ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητό της τύπου Formula Student, η Democritus Industrial Robotics, η Democritus Mechatronics & Automation, το ESN DUTH, η ELSA Komotini, το Exagono Komotini, και η Europe Direct Α.Μ.Θ.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ακολούθησε After Party στο KOMO HOTEL, για όλους τους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες, με άφθονα απεριτίφ και φαγητό για όλους.

Το φετινό θέμα της διοργάνωσης αποδείχθηκε επίκαιρο, τόσο απ’ την κλιματική αλλαγή και την τεχνοφοβία, ως θέματα που συζητήθηκαν, όσο και από τις μεγάλες αλλαγές που βίωσαν οι ομιλητές στις ζωές τους και τις εξομολογήθηκαν. Το κοινό με παρότρυνση του παρουσιαστή και των ομιλητών, συμμετείχε έντονα εντός και εκτός αμφιθεάτρου συζητώντας, κάνοντας διαπιστώσεις για τις προσωπικές τους ζωές και μπαίνοντας σε προβληματισμούς.

Η οργανωτική επιτροπή της διοργάνωσης απευθύνει τις ευχαριστίες της αρχικά προς το σύνολο των μελών της οργανωτικής και εθελοντικής επιτροπής, την υπεύθυνη καθηγήτρια Δρ. Μαρία Μιχαλοπούλου και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που όπως επισημαίνουν στέκεται αρωγός στην προσπάθεια τους από το 2018, καθώς και όλους τους συνεργάτες και τους χορηγούς όπως το Thrace Group, τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, η Alumil, η Πρίσμα Ηλεκτρονικά, η ΕΝΑ Σύμβουλοι Ανάπτυξης, ανελκυστήρες Παμπορής, και η Μοτοδυναμική που η βοήθειά τους κάθε χρόνο είναι καθοριστική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.