Επιτιμος Καθηγητης της ΣΚΑΣ ΔΠΘ αναγορευεται ο ποιητης και Ομοτιμος Καθηγητης του ΕΚΠΑ, Νασος Βαγενας

Της τελετής θα προηγηθεί εκδήλωση για τη μετάφραση της ποίησής του στα ισπανικά από το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών της Γρανάδας

Επίτιμος Καθηγητής της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ θα αναγορευτεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου ο Ομότιμος Καθηγητής ΕΚΠΑ κ. Νάσος Βαγενάς.

Η τελετή αναγόρευσης αναμένεται να ξεκινήσει στις 19.20 και θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής. Ο τιμώμενος θα εκφωνήσει ομιλία με θέμα: «Ο Καβάφης, ο Σεφέρης και το νόημα της ποίησης».

Να σημειωθεί ότι θα προηγηθεί με ώρα έναρξης 18.00 εκδήλωση για τη μετάφραση της ποίησης του Νάσου Βαγενά στα ισπανικά από το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών της Γρανάδας.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με χαιρετισμό από τον Κοσμήτορα της ΣΚΑΣ και Διευθυντή του Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Καθηγητή Εμμανουήλ Γερ. Βαρβούνη για να ακολουθήσει ο κ. Μόσχος Μορφακίδης-Φυλακτός, Καθηγητής Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Γρανάδας-Διευθυντής Κέντρου Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών, που θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα «Ο ποιητής Νάσος Βαγενάς και η μετάφραση της Πανωραίας στα ισπανικά».

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συζήτηση μεταξύ του κ. Μορφακίδη-Φυλακτού και του κ. Βαγενά για τα μεταφραστικά ζητήματα της ποίησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.