Επιστρεφει δυναμικα το Διεθνες Συνεδριο Φυσικης Αγωγης και Αθλητισμου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνης

Εκλεκτοί καλεσμένοι, πολλές συνεδρίες και εκδηλώσεις για πάνω από 500 συνέδρους στην Κομοτηνή

Στον Κώστα Μπανιώτη το φετινό βραβείο Νίκος Σαμαράς

Με την Τελετή Αναγόρευσης του κ. Otto Rehhagel σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. επιστρέφει στις δια ζώσης διοργανώσεις το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ύπαρξης.

Και ενώ τα προηγούμενα δύο χρόνια πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, φέτος θα επιστρέψει στα αμφιθέατρα και τις αίθουσες της ΣΕΦΑΑ, ξεκινώντας από την Πέμπτη 19 Μαΐου με τις ελεύθερες για το κοινό εκδηλώσεις της προσυνεδριακής ημερίδας, και συνεχίζοντας με θεματικές που αφορούν το σήμερα αλλά και το αύριο της Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, συγκεντρώνοντας πάνω από 500 συνέδρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Για την κορυφαία αυτή ετήσια επιστημονική εκδήλωση, αλλά και τις παράλληλες δράσεις τους, μίλησαν το πρωί της Δευτέρας 16 Μαΐου η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ κ. Ελένη Δούδα, ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του 30ου ΔΣΦΑΑ κ. Αντώνης Καμπάς και ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Κίμων Λεχούδης.

Από τα πιο λαμπερά το 30ο Συνέδριο

Το 30ο επετειακό συνέδριο φιλοδοξεί να είναι από τα πλέον λαμπερά που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στο Τμήμα από το 1993, τόνισε η κ. Δούδα, καθώς φιλοξενεί σημαντικές ομιλίες, στρογγυλές τράπεζες, σεμινάρια και διάφορες επιστημονικές εκδηλώσεις που άπτονται θεμάτων της αθλητικής επιστήμης.

Επισήμανε δε τις στρογγυλές τράπεζες που θα είναι ανοιχτές στο κοινό, όπως η προσυνεδριακή τράπεζα το απόγευμα της Πέμπτης με θέμα την οπαδική βία στο ποδόσφαιρο, ενώ κορυφαία εκδήλωση χαρακτήρισε την τελετή επιτιμοποίησης του κ. Otto Rehhagel το βράδυ της Παρασκευής.

Η τελετή έναρξης που θα προηγηθεί, αναμένεται να πλαισιωθεί από την παρουσία διεθνών παιχτών της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου του 2004, μεταξύ των οποίων οι Χαριστέας, Φύσσας, Βρύζας, Καραγκούνης, Νταμπίζας, Κατσουράνης, Καφές και άλλοι.

Την Παρασκευή θα γίνει και η παρουσίαση από τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Γεώργιο Μαυρωτά, του νέου θεσμικού πλαισίου της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.), ενώ Ολυμπιονίκες όπως η κ. Βούλα Πατουλίδου, η κ. Κατερίνα Στεφανίδη, ο κ. Κώστας Μπανιώτης και ο Συντονιστής του Τομέα Αλμάτων στο ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Πομάσκι θα προσεγγίσουν το ερώτημα «Η διαδρομή ενός Ολυμπιονίκη από την επιλογή έως την κορυφή. Είναι αρκετό μόνο το ταλέντο;». Ταυτόχρονα καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα λάβουν χώρα πολλές δράσεις και σεμινάρια.

«Η προετοιμασία έγινε με πολύ ενθουσιασμό, δημιουργικότητα και αγάπη» εκμυστηρεύθηκε η κ. Δούδα που θύμισε πως από το 1993 το συνέδριο παρουσιάζει μια μακρά πορεία, και φέτος θα συγκεντρώσει πάνω από 500 συνέδρους από την Ευρώπη και πιο πέρα.

Ενημερώσεις και reunion

Ο κ. Καμπάς επισήμανε πως πρόκειται για ένα συνέδριο που έχει πάρα πολλές δράσεις και συνεδρίες, μεταξύ των οποίων και, λόγω της αναγκαστικής αποχής των προηγούμενων δύο ετών από της δια ζώσης εκδηλώσεις, τρία reunion των αποφοίτων του Τμήματος (2000, 2001, 2002), ενώ θα πραγματοποιηθεί και μια μεγάλη εκδήλωση στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους, με την συνδρομή και την υποστήριξη του Δήμου Μαρωνείας Σαπών.

Την Κυριακή θα γίνει μια ξεχωριστή ομιλία, από Διδάκτορα του τμήματος που υπηρετεί στις ένοπλες Δυνάμεις, τον Αθηνόδωρο Μοσχόπουλο, με τίτλο Ένοπλες Δυνάμεις και Κοινωνία: Αλληλεπίδραση δια του Αθλητισμού. Μια δράση που ενισχύει την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου.

Το ίδιο κάνει και η ημερίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Φυσικής Αγωγής, που θα λάβει χώρα υβριδικά, με κύριο θέμα τα Νέα Προγράμματα Σπουδών Φυσικής Αγωγής για την Α/θμια & Β/θμια εκπαίδευση, που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των Καθηγητών Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στην Εκπαίδευση.

Τέλος το βραβείο Νίκος Σαμαράς, που δίνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα δοθεί στον Κώστα Μπανιώτη.

Κάλεσμα στο Komorun

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεχούδης μίλησε για το 5ο Komorun, τον αγώνα δρόμου που θα λάβει χώρα μετά το τέλος του συνεδρίου, που διοργανώνουν το Πανεπιστήμιο, ο Δήμος Κομοτηνής, η ΔΚΕΠΠΑΚ και ο Αθλητικός Σύλλογος ΑμεΑ Ηρόδικος.

«Θέλουμε να προσκαλέσουμε όλους να έρθουν να πάρουν μέρος σε αυτό το αθλητικό γεγονός, για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα» ανέφερε, καλώντας τους μεγάλους να κάνουν την διαδρομή των 5 χιλιομέτρων, και τους μικρότερους αθλητές την διαδρομή του 1 χιλιομέτρου. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.