Επισκεψη γνωριμιας φοιτητων της Κοινωνικης Εργασιας στο Συμβουλευτικο Κεντρο Κομοτηνης

Ενημερώθηκαν για το δίκτυο κατά της βίας των γυναικών, τον τρόπο λειτουργίας της δομής αλλά και την ειδικότητα του κοινωνικού λειτουργού

Σχεδόν 30 φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης, αλλά και της μακρόχρονης συνεργασίας των δύο φορέων.

Σκοπός της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος των ίδιων των φοιτητών ήταν η γνωριμία τους με τη λειτουργία αλλά και τις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής, για τα οποία ενημερώθηκαν από τα στελέχη του.

Ειδικότερα οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ενημερώθηκαν από την σύμβουλο υποδοχής κ.Θεοδώρα Ραχμανίδου, την κοινωνική λειτουργό κ.Ευστρατία Γουντουδάκη, την ψυχολόγο κ.Ελισάβετ Λιούρτα και την νομικό κ.Βάια Παπαστεργίου για το δίκτυο κατά της βίας των γυναικών, την δομή, τον τρόπο λειτουργίας της καθώς και για τις ειδικότητες που στελεχώνουν το Κέντρο, τις αρμοδιότητές τους αλλά και τις συμβουλευόμενες γυναίκες, οι οποίες απευθύνονται στο Κέντρο για ενδυνάμωση και βοήθεια, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν εκείνες να υποστηριχθούν.

Μέρος του δικτύου κατά της βίας των γυναικών αποτελούν εκτός από τα Συμβουλευτικά Κέντρα, επίσης και οι Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων γυναικών καθώς και η γραμμή SOS 15900.

Στην ενημερωτική αυτή συνάντηση συμμετείχε επίσης και η κοινωνική λειτουργός του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών κ.Κυριακή Ανδρούτσου, η οποία με τη σειρά της παρουσίασε και ενημέρωσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για τον Ξενώνα Φιλοξενίας, τις ειδικότητες με τις οποίες στελεχώνεται, τις δράσεις αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της εν λόγω Δομής.

Στη συνέχεια, η κ. Ανδρούτσου και η κ. Γουντουδάκη ενημέρωσαν αναλυτικά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες για τον ρόλο της ειδικότητάς του κοινωνικού λειτουργού στην κάθε Υπηρεσία ξεχωριστά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.