Επισημη παρουσιαση του Κεντρου Εκτιμησης Διακινδυνευσης και Ανθεκτικοτητας του ΔΠΘ

Την Πέμπτη 6 Απριλίου στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης

Το Κέντρο Εκτίμησης Διακινδύνευσης και Ανθεκτικότητας (ΚΕΔΙΑΚ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης οργανώνει την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης-Κιμμερίων στο Αμφιθέατρο 4 του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών την επίσημη παρουσίαση των εργασιών και των υποδομών του.

Το ΚΕΔΙΑΚ είναι μία νέα καινοτόμα υποδομή που αναπτύσσεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με τη χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα  Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» –  Άξονας Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» – Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».

Σκοπός του είναι η ενίσχυση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων κατά το στάδιο της πρόληψης και καταστολής των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. To ΚΕΔΙΑΚ συνθέτουν 10 ετερογενείς επιστημονικές ομάδες των οποίων η συγκέντρωσή τους υπό μία σκέπη υλοποιείται στην χώρα μας για πρώτη φορά. Το μοναδικό αυτό χαρακτηριστικό επιτρέπει στο ΚΕΔΙΑΚ την παροχή ολοκληρωμένων επιστημονικών υπηρεσιών στα θέματα πρόληψης και καταστολής φυσικών και τεχνολογικών κινδύνων.

Η παρουσίαση του ΚΕΔΙΑΚ θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης με σύντομες παρουσιάσεις από τις ερευνητικές του ομάδες. Θα ακολουθήσει το μεσημέρι η παρουσίαση της «Αίθουσας Συλλογής και Ανάλυσης Δεδομένων» καθώς και η παρουσίαση της «Κινητής Μονάδας Συλλογής Δεδομένων» του ΚΕΔΙΑΚ.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με το ΚΕΔΙΑΚ επισκεφτείτε τη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/riskacDUTh.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.