Επεσαν οι υπογραφες για την κατασκευη του κτιριου της Σχολης Κλασικων και Ανθρωπιστικων Επιστημων

Πιάνει δουλειά η «ΚΟΙΝ/ΞΙΑ ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ – ΤΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε»

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης προχώρησε την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 στο κτήριο Διοίκησης στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, σε υπογραφή της σύμβασης με την «ΚΟΙΝ/ΞΙΑ ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ ΑΒΕΤΕΘ – ΤΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε», για την εκτέλεση του έργου που αφορά την κατασκευή των «Κτιριακών Εγκαταστάσεων και του Περιβάλλοντος Χώρου της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών & Οικονομικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής» συνολικού προϋπολογισμού 19.365.049,91 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
 
Το κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. Στο κτίριο προβλέπεται να στεγασθούν αμφιθέατρα (2×200 θέσεων και 2×140 θέσεων), κεντρική βιβλιοθήκη, μουσείο, 24 αίθουσες διδασκαλίας, 18 εργαστήρια, γραφεία γραμματειών, κοσμητόρων, προέδρων τμημάτων, μελών ΔΕΠ, διοικητικών, κυλικείο, χώροι υγιεινής, αποθηκευτικοί χώροι και χώροι Η/Μ εγκαταστάσεων.
 
Στην διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου προβλέπονται εργασίες χωματουργικών, εσωτερικής οδοποιίας, χώρων στάθμευσης, πλακοστρωμένων επιπέδων, εργασιών πρασίνου και Η/Μ εξωτερικών δικτύων (ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης λυμάτων και ομβρίων, ηλεκτρικών, κλπ).
 
Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου ανέρχεται σε 23.906 τ.μ. και του περιβάλλοντα χώρου σε 61,4 στρέμματα.
 
Η διάρκεια κατασκευής του έργου υπολογίζεται σε περίπου 1.000 ημέρες.
 
Το έτος 2020 θα ξεκινήσει η δημοπράτηση του εξοπλισμού του εν λόγω έργου, συνολικού προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
 
Σε σχετικό γραπτό του μήνυμα ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Φώτης Μάρης ευχαρίστησε δημοσίως την Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημοπράτησης ενός τόσο μεγάλου και σημαντικού έργου και επίσης «όλους όσους (πρυτανικές αρχές, κα) συστηματικά εργάσθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια από, την διεκδίκηση μέχρι και την χρηματοδότηση, για πρώτη φορά ενός έργου από το ΔΠΘ, με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.