Επανεξεταση και ακυρωση της αποφασης για την εκκενωση των μισθωμενων δωματιων του ΔΠΘ ζητουν οι διαμενοντες φοιτητες του ΔΠΘ στην Κομοτηνη

Με επιστολή τους προς τις Πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ, ζητώντας την συνδρομή των Βουλευτών ν.Ροδόπης και του Δημάρχου Κομοτηνής

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τις πρυτανικές αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης καθώς και τους προέδρους των Τμημάτων στα οποία φοιτούν, κοινοποιούμενη επίσης προς τους βουλευτές του νομού Ροδόπης και τον Δήμαρχο Κομοτηνής, απέστειλαν οι διαμένοντες στα μισθωμένα διαμερίσματα του ΔΠΘ στην Κομοτηνή «Ευκτήμων», ζητώντας την άμεση επανεξέταση της απόφασης για την εκκένωση των δωματίων τους έως και τις 18 Νοεμβρίου.

Να υπενθυμίσουμε πως χθες, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, οι διαμένοντες φοιτητές του ΔΠΘ σε μισθωμένα δωμάτια στην Κομοτηνή (Οικοδομή Ευκτήμων) καθώς και όσοι διαμένουν στα μισθωμένα δωμάτια ξενοδοχείων της Αλεξανδρούπολης ενημερώθηκαν δια μέσου ανακοίνωσης πως εντός τριών ημερών, και το αργότερο έως και τις 18 Νοεμβρίου, θα πρέπει να εκκενώσουν τα δωμάτια τους.

Οι φοιτητές που διαμένουν στις μισθωτές φοιτητικές εστίες «Ευκτήμων» στην Κομοτηνή με την επιστολή τους αυτή, αιτούνται την άμεση επανεξέταση της απόφασης με στόχο όπως επισημαίνουν «την ακύρωσή της», παραθέτοντας μία σειρά λόγων που όπως επισημαίνουν «επιβάλλουν την παραμονή μας και τη ΜΗ απομάκρυνσή των προσωπικών μας αντικειμένων», τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «εν μέσω πανδημίας, είναι εντελώς παράλογο να βρεθούμε ως φοιτητές εκτός εκπαίδευσης…γιατί εκεί θα μας οδηγήσει η απόφασή σας».

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Καλησπέρα.

Είμαστε φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διαμένουμε στις ιδιόκτητες φοιτητικές εστίες Κομοτηνής (ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΥΚΤΗΜΩΝ).

Με μεγάλη έκπληξη λάβαμε σήμερα ένα email από την Πρυτανεία που ζητά μονάχα από εμάς που διαμένουμε στις ιδιόκτητες εστίες (όχι σε όσους διαμένουν στις κρατικές κλίνες του Πανεπιστημίου) να αδειάσουμε τα σπίτια μας μέσα σε 3 μέρες και μάλιστα να πάρουμε μαζί μας ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΜΑΣ…

Μάλιστα ζητείται από όσους φοιτητές έχουν ήδη αποχωρήσει από το δωμάτιό τους, να προσέλθουν ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟΥ (Lockdown, επιβεβλημένου από το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) μέσα σε 3 μέρες (μέχρι 18/11) για να αδειάσουν το σπίτι τους από όλα τα υπάρχοντα.

Να σημειωθεί πως τα προσωπικά αντικείμενα όσων φοιτητών δεν καταφέρουν να εκκενώσουν τα δωμάτιά τους (των περισσοτέρων δηλαδή, καθώς εν μέσω πανδημίας οι μετακινήσεις ανά νομό είναι εξαιρετικά δύσκολες)  θα τοποθετηθούν σε αποθήκες από προσωπικό του Πανεπιστημίου. Αξιοσημείωτο είναι, πως κανείς δεν μας εξηγεί για ποιους λόγους κρίνεται απαραίτητη η εκκένωση όλων αυτών των δωματίων.

Για τους παραπάνω λόγους αιτούμαστε:

 1. Να δοθεί η δυνατότητα στους φοιτητές που διαμένουν μέχρι τώρα να παρατείνουν την διαμονή τους, όπως συμβαίνει με τους συμφοιτητές μας των δημόσιων κλινών (εξάλλου δεν ήταν δική μας επιλογή η διαμονή μας στις ιδιόκτητες εστίες, αλλά του Πανεπιστημίου).
 2. Να μην υποχρεωθεί να έρθει κανένας φοιτητής εν μέσω απαγορευτικού (επιβεβλημένο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) στις εστίες ώστε να πάρει τα υπάρχοντά του από το δωμάτιό του.
 3. Να μην απομακρυνθούν τα προσωπικά αντικείμενα κανενός φοιτητή ώστε να τοποθετηθούν σε αποθήκες, καθώς αποτελούν πολύτιμη ατομική περιουσία.

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπ’ όψιν τους λόγους που επιβάλλουν την παραμονή μας και την ΜΗ απομάκρυνση των προσωπικών μας αντικειμένων:

 • Α) Είναι συνταγματικό μας δικαίωμα η δωρεάν στέγαση.
 • Β) Λόγοι οικονομικοί επιτάσσουν την παραμονή μας στις εστίες, προκειμένου να συνεχίσουμε απρόσκοπτα τις σπουδές μας.
 • Γ) Εν μέσω ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, είναι εντελώς παράλογο να βρεθούμε α) ως φοιτητές εκτός εκπαίδευσης.. γιατί εκεί θα μας οδηγήσει η απόφαση σας. Και β) δια της εξώσεως μας να κινδυνεύσει και η υγεία μας.
 • Δ) Επειδή θεωρούμε ότι δεν ζημιώνουμε εμείς την ελληνική οικονομία και δεν είναι θεμιτό να χαρακτηρίζεται η απομάκρυνση η δική μας και των προσωπικών μας αντικειμένων ως ‘’δημόσιο συμφέρον’’.
 • Ε) Επειδή εξ υποκειμενικών και αντικειμενικών λόγων δεν μπορούμε να μετακινηθούμε εύκολα από και προς Κομοτηνή.
 • ΣΤ) Επειδή μας αντιμετωπίζετε ως “κάτι” που ζημιώνει τους άλλους Έλληνες, γεγονός που προσβάλλει την αξιοπρέπεια μας.
 • Ζ) Επειδή στις Δημοκρατίες οι αποφάσεις, για να είναι σεβαστές, πρέπει να λαμβάνονται συλλογικά και όχι να ανακοινώνονται ως εκφοβιστικά διατάγματα και κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τους ιθύνοντες για να δοθούν εξηγήσεις να μην επιτυγχάνονται.
 • Η) Επειδή δε λάβατε υπ’ όψιν σας, δυστυχώς, τις δικές μας ανάγκες.

Ολοκληρώνοντας,
Ζητάμε την επανεξέταση της απόφασης με στόχο την ακύρωσή της..!

Με εκτίμηση,

Οι φοιτητές Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες «ΕΥΚΤΗΜΩΝ» Κομοτηνής:

ΑΛΕΞΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΧΡΥΣΑ
ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΓΕΩΡΓΟΥΣΗ ΣΟΦΙΑ
ΔΑΜΚΑΛΗ ΜΑΡΙΝΑ
ΔΕΛΗΟΓΛΑΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΔΟΞΟΓΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΖΕΥΓΑ ΧΡΥΣΑ
ΘΥΜΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΙΣΜΑΗΛ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΑΛΟΣΙ ΓΚΡΕΤΑ
ΚΑΡΑΚΩΤΑ ΒΑΓΙΑ
ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΟΥΡΙΛΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ
ΚΟΤΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΩΤΣΙΟΥ ΔΑΦΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΜΑΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΜΑΝΙΩΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΜΑΣΜΑΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΜΠΙΜΗ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ
ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΕΩΝΗ
ΠΕΤΣΙΝΗ ΑΝΝΑ
ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΡΩΙΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΣΠΕΛΛΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΤΖΙΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ
ΤΣΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΤΣΑΛΙΚΟΥ ΜΕΛΙΝΑ
ΤΣΙΤΣΕΛΑ ΜΑΡΙΑ
ΦΑΣΥΛΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
….ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΗ

Υ.Γ. 1) Σας κοινοποιούμε την απόφαση που λάβαμε, καθώς επισυνάπτουμε συνημμένα και τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την λειτουργία των φοιτητικών εστιών εν μέσω απαγορευτικού.

Υ.Γ. 2)  Δεν προερχόμαστε, ούτε εκπροσωπούμε καμία κομματική παράταξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.