Εντυπωσιακες οι αποδοσεις των φοιτητων του Μεταπτυχιακου Διοικησης Επιχειρησεων

Στόχος να περάσουν από την θεωρεία στην πράξη, τόνισε ο Καθηγητής Π. Γκόγκας

Το βασικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ο αρνητισμός, σημείωσε ο Δημήτρης Πολιτόπουλος

Εντυπωσιακές ήταν αποδόσεις των φοιτητών του Μεταπτυχιακού Διοίκησης Επιχειρήσεων του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ, στον επενδυτικό διαγωνισμό “Stock Trading Simulation” που έλαβε χώρα στο πλαίσιο του μαθήματος «Χρηματοδοτική και Τραπεζική» με καθηγητή τον κ. Περικλή Γκόγκα.

Η εκδήλωση για την απονομή των βραβείων των νικητών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη, παρουσία του ιδρυτή της Ζυθοποιίας

Μακεδονίας Θράκης Α.Ε., χορηγία της οποίας ήταν τα χρηματικά βραβεία, κ. Δημήτρη Πολιτόπουλου,

Στόχος τους σημείωσε ο κ. Γκόγκας, ήταν να περάσουν από την πορεία στην πράξη, εφαρμόζοντας το «μότο» του τμήματος, «αριστεία, επιστήμη και καινοτομία».

«Αριστεία, να προσπαθούμε να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε να γίνουμε, επιστήμη που είναι η εκπαίδευση στη συσσωρευμένη γνώση που υπάρχει μέχρι σήμερα, και καινοτομία, η χρήση της γνώσης για την επίτευξη της αλλαγής για το καλύτερο και εφαρμογή στην πράξης της αριστείας και της επιστήμης» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Το Τμήμα όπως εξήγησε έχει δώσει στους φοιτητές του όλες της πληροφορίες στα οικονομικά, όμως κρίθηκε απαραίτητο αυτές να βρουν εφαρμογή στο πλαίσιο του “Stock Trading Simulation”, ούτε ώστε να εξασκηθούν και να αποκτήσουν ανταγωνιστική εμπειρία, που θα οδηγήσει στην επιβράβευση αυτή.

Η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιήθηκε με πλασματικά χρήματα από τους φοιτητές μέχρι σήμερα, αλλά μπορούν να την χρησιμοποιήσουν ώστε να κάνουν Trading και με πραγματικά χρήματα.

Ο διαγωνισμός διήρκεσε δυο μήνες, με κεφάλαιο 100 χιλιάδες δολάρια, σε ένα ρεαλιστικό περιβάλλον όπου υπήρχαν όλοι οι κανόνες μιας κανονικής αγοράς.

Στόχος τους ήταν να μεγιστοποιήσουν το portfolio που είχαν στην αγορά, παρακολουθώντας την επικαιρότητα τη αγοράς, αλλά και τη θεωρητική τους γνώση.

Οι φοιτητές όπως εξήγησε ο κ. Γκόγκας τα πήγαν πάρα πολύ καλά, με την πρώτη τριάδα να συμπληρώνουν η Κέλλυ Τιφούδη, που είδε το portfolio να ανεβαίνει εντυπωσιακά σε δύο μήνες κατά 50,94%, η Αγγελική Σαρκισιάν με άνοδο 21,38% και ο Νίκος Τζάνγκας, στην τρίτη θέση, με άνοδο 18,23%.

Πέραν της ανεκτίμητης αξίας της συμμετοχής τους, οι τρείς πρώτοι λάβανε πεντακόσια, τριακόσια  και διακόσια ευρώ αντίστοιχα από την Ζυθοποϊία Μακεδονίας Θράκης.

Δ. Πολιτόπουλος

«Να μάθουμε να συμμετέχουμε στο παγκόσμιο γίγνεσθαι»

Ο κ. Πολιτόπουλος τόνισε πως στο επιχειρείν κοιτάμε να έχουμε σταθερή απόδοση και ασφάλεια, γιατί δεν αφορά μόνο το κέρδος, αλλά και την ασφάλεια και την αίσθηση της δημιουργίας.

Όσο αφορά το επιχειρείν στην Ελλάδα, σημείωσε πως «η εμπειρία λέει να μην το κάνουμε, παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες φορές ηλιαχτίδες που μας κάνουν να κάνουμε πράγματα που αν ξέραμε, δεν θα τα κάναμε».

«Αυτό είναι ο επιχειρηματίας, ο καλλιτέχνης που έχει τη διάθεση να κάνει το λάθος, και καταστρέφοντας την ζωή του να κάνει καλό στους άλλους. Ο άνθρωπος με την καλή ιδέα, που έχει τη γνώση και την ικανότητα να συνδυάσει ανθρώπινο, οικονομικό και όποια άλλης μορφής κεφαλαίου, για να βγάλει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία» ανέφερε.

Έτσι βοηθούν και την κοινωνία να είναι ικανοποιημένη, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες και σε καλό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Ελλάδα, είναι μια χώρα που έχει πολλά προβλήματα το βασικό εκ των οποίων είναι ο αρνητισμός και η μη διάθεση σε συμμετοχή. Στο πλαίσιο αυτό «όσοι έκαναν κάτι στην Ελλάδα είναι πολύ λίγοι» ανέφερε σημειώνοντας πως «πρέπει να μάθουμε να συμμετέχουμε στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, για να έχουμε φωνή».

Ο κ. Πολιτόπουλος εξέφρασε την ελπίδα πως η επόμενη γενιά θα αναλάβει δράση τονίζοντας πως το επόμενο διάστημα θα φέρει μια μεγάλη αστάθεια, αλλά και αλλαγή προτεραιοτήτων στην οικονομία, που αποτελεί πρόκληση για αυτούς, ώστε να προσαρμοστούν και αν διαπρέψουν στο νέο αυτό περιβάλλον.

Ο ίδιος προέτρεψε ωστόσο τους φοιτητές να μην υποτιμήσουν τα πλεονεκτήματα της χώρας μας, γιατί όπως εξήγησε «δεν μπορείς να ανταλλάξεις πράγματα που είναι τεράστιας αξίας, για κάτι το οποίο είναι απλά χρήσιμο, το χρήμα» προτάσσοντας την αξία του «ελληνικού ήλιου, της θάλασσας, της καλημέρας στους ομοίους σου και της δημιουργίας για το καλό τόσο το δικό σου όσο και της κοινωνίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.