Ενθουσιασμος στην ορκωμοσια του Τμηματος Παρευξεινιων στην Κομοτηνη

17 απόφοιτοι έτοιμοι να κάνουν το επόμενο βήμα τους μετά το πτυχίο

Τον νενομισμένο όρκο έδωσαν την Πέμπτη 7 Ιουλίου 17 απόφοιτοι του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων Χωρών του ΔΠΘ, στο Αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής.

Ο αριθμός μπορεί να φαίνεται μικρός, όμως οφείλεται στο γεγονός ότι το Τμήμα πραγματοποιούσε συστηματικά ορκωμοσίες διαδικτυακά κατά τη διάρκεια των περιορισμών λόγω πανδημίας, με αποτέλεσμα περίπου 230 απόφοιτοί του να έχουν ορκιστεί εξ αποστάσεως.

Τον όρκο ανέγνωσε η Ηλιάνα Κωνσταντέλου, με βαθμό 9,02.

Ζωντανή η επαφή με το Τμήμα

Απευθυνόμενος στους ορκιζόμενους, τους φίλους και τους γονείς τους ο Αντιπρύτανης κ. Φώτης Μάρης  παρότρυνε, μιας και ζούμε σε ένα περιβάλλον δια βίου μάθησης, να συνεχίσουν να κρατούν την επαφή τους τόσο με το ίδιο το τμήμα, όσο και το ΔΠΘ.

Παράλληλα επεσήμενε για τους νέους αποφοίτους πως ξεκινούν την ζωή τους μετά το πανεπιστήμιο σε ένα περιβάλλον με μεγάλο ανταγωνισμό, όμως έχουν το πλεονέκτημα ότι βρίσκονται σε μια περίοδο που ανοίγονται νέες δυνατότητες στην αγορά εργασίας.

Άλλωστε θεωρεί πως η γενιά τους είναι περισσότερο καταρτισμένη, και καλύτερη από αυτούς, και έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν πολλά, χωρίς να εγκλωβιστούν στα ψευτοδιλήμματα του παρελθόντος, αλλά να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και να διακριθούν και ατομικά.

Πάντα κοντά στους φοιτητές το Τμήμα

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Ηλίας Πετρόπουλος ανέφερε πως η σημερινή ημέρα είναι ένας από τους μεγάλους σταθμούς της ζωής τους, και τόνισε πως το Τμήμα θα βρίσκεται πάντα κοντά τους.

Ανέφερε δε και στο όραμα που έχουν για το Τμήμα, με την επικείμενη αλλαγή του προγράμματος σπουδών που ελπίζουν πως θα στηριχθεί και με χρηματοδοτήσεις για στελέχη ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν περισσότερα στους φοιτητές τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.