Εννια υποψηφια Εσωτερικα μελη για το Συμβουλιο Διοικησης του ΔΠΘ
Συνολικά 9 καθηγητές του ΔΠΘ υπέβαλλαν υποψηφιότητα για την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των 6 εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του ΔΠΘ, που θα λάβει χώρα στις 24 Απριλίου.
Η θητεία της παρούσας διοίκησης εκπνέει στις 31 Αυγούστου 2026, με το νέο σχήμα να αναλαμβάνει καθήκοντα για την τετραετία από την 1η Σεπτεμβρίου 2026 έως τις 31 Αυγούστου 2030.
Η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ» της Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε., διασφαλίζοντας την ταχύτητα και το αδιάβλητο της διαδικασίας. Σε περίπτωση που η εκλογική διαδικασία αποβεί άγονη, έχει προγραμματιστεί επαναληπτική ψηφοφορία για τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026.
Να θυμίσουμε πως το Συμβούλιο Διοίκησης αποτελείται από έντεκα μέλη, εκ των οποίων έξι μέλη είναι εσωτερικά και πέντε εξωτερικά. Για αυτό και παράλληλα με την εκλογική διαδικασία θα τρέξει και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για τη θέση εξωτερικού μέλους του Πανεπιστημίου, τα οποία θα επιλεγούν στη συνέχεια από τα εσωτερικά μέλη που θα εκλεγούν στο Συμβούλιο, το οποίο στο τέλος θα αναδείξει και τον νέο Πρύτανη.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή σε αυτή την εκλογική διαδικασία είναι αρκετά μικρότερη από ό,τι στη προηγούμενη, όταν είχαμε 13 υποψηφίους.
Την ίδια ώρα φαίνεται από τον κατάλογο πως οι περισσότεροι υποψήφιοι προέρχονται από τα Τμήματα της Θράκης, με μόνο μία υποψηφιότητα από τα «νέα» τμήματα από τη Δράμα, και καμία από την Καβάλα.
Ποιοι είναι οι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι θα είναι οι εξής:
| Α/Α | ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ | ΣΧΟΛΗ | ΤΜΗΜΑ |
| 1 | ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ | ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ | ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ |
| 2 | ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ | ΝΟΜΙΚΗ | ΝΟΜΙΚΗΣ |
| 3 | ΓΑΣΤΕΡΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ | ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ | ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ |
| 4 | ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ | ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ | ΙΑΤΡΙΚΗΣ |
| 5 | ΜΗΛΙΟΣ ΗΛΙΑΣ | ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ | ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ |
| 6 | ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ | ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ | ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ |
| 7 | ΝΤΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ | ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ |
| 8 | ΝΤΟΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ | ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ | ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ |
| 9 | ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ | ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ | ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ |
Η επιλογή των εξωτερικών μελών
Για τα πέντε εξωτερικά μέλη στο ΣΔ, θα συγκεντρωθούν οι υποψηφιότητες από την αρμόδια διοικητική υπηρεσία για να διαβιβαστούν στα εσωτερικά μέλη του ΣΔ, που θα αξιολογήσουν σε ειδική συνεδρίαση τις υποψηφιότητες και θα αναδείξουν τα εξωτερικά μέλη.
Αφού ολοκληρωθεί η συγκρότηση του ΣΔ, θα ακολουθήσει η ανάδειξη του Πρύτανη, που θα είναι ένα εκ των εσωτερικών μελών του. Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει τεκμηριωμένη πρόταση με το προτεινόμενο σχέδιο ανάπτυξης του ΔΠΘ σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αποστολή του κατά την προκηρυσσόμενη θητεία.
Την ίδια ώρα θα πρέπει να καταθέσει κατάλογο των μελών ΔΕΠ της βαθμίδας του Καθηγητή ή Αναπληρωτή Καθηγητή που προτείνει να αναλάβουν το αξίωμα του Αντιπρύτανη, καθώς και τους τομείς ευθύνης που προτείνεται να τους ανατεθούν, οι οποίοι δύνανται να αφορούν σε θέματα ακαδημαϊκά, φοιτητικής μέριμνας, έρευνας και καινοτομίας, διά βίου μάθησης, οικονομικών, ανάπτυξης, διοικητικών υποθέσεων και διεθνών σχέσεων και εξωστρέφειας. Ο αριθμός των υποψήφιων Αντιπρυτάνεων δεν θα υπερβαίνει τους τέσσερις.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
