Εκδηλωση απο το Γραφειο Πρακτικης Ασκησης του ΔΠΘ

Μέσω της εκδήλωσης επιδιώκεται να αναδειχθούν τα πολλαπλά οφέλη της πρακτικής άσκησης των φοιτητών/ριών του ΔΠΘ σε επιχειρήσεις της Περιφέρεια ΑΜΘ

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του ΔΠΘ σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Πρακτική Άσκηση-Δυνατότητες σύνδεσης Πανεπιστημίου, Αγοράς Εργασίας και Μεταποίησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 και ώρες 17:00-21:00, στο Αμφιθέατρο 1-Εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, στην Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης, στα Κιμμέρια.

Η εκδήλωση είναι υβριδική δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα παρακολούθησης είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως.

Η πρακτική άσκηση των φοιτητών/ριών αποτελεί εφαλτήριο προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης, όπως και μύησης τους στο πνεύμα της αγοράς εργασίας. Μέσω της εκδήλωσης επιδιώκεται να αναδειχθούν τα πολλαπλά οφέλη της πρακτικής άσκησης των φοιτητών/ριών του ΔΠΘ στην ίδια την Περιφέρεια ΑΜΘ για όλους τους εμπλεκομένους. Οι ευκαιρίες απασχόλησης στη μεταποίηση και η δυνατότητα των αποφοίτων να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα στις πόλεις του Πανεπιστημίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις της περιοχής.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκφράζοντας τις απόψεις τους -εκτός άλλων- μέλη του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών της ΑΜΘ, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι της Διοίκησης του Ιδρύματος, Επιστημονικά Υπεύθυνοι/ες Καθηγητές/ριες των Τμημάτων του ΔΠΘ, Στελέχη της Μονάδας Β.3.1. Διαχείριση – Παρακολούθηση Πράξεων Προτεραιότητας 3 «Εκπαίδευση», Εκπρόσωπος του Πληροφοριακού Συστήματος ΑΤΛΑΣ, καθώς και φοιτητές/ριες των Τμημάτων του ΔΠΘ.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι η επικοινωνία του Ιδρύματος, των φορέων και των φοιτητών/ριών, αποσκοπώντας στη σύζευξη μεταξύ ωφελούμενων και επιχειρήσεων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του practice affair, διεπαφές γνωριμίας μεταξύ εκπροσώπων επιχειρήσεων της ΑΜΘ και φοιτητών/ριών του ΔΠΘ, για την εύρεση θέσεων πρακτικής άσκησης και την διερεύνηση δεξιοτήτων που μπορεί να αποκτηθούν μέσω αυτής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.